Poruka na Veliku subotu

Kardinal Puljić: Dajmo da duh uskrsnog praštanja zaživi u našoj sredini

Hronika15.04.17, 14:45h

Kardinal Puljić: Dajmo da duh uskrsnog praštanja zaživi u našoj sredini
Neka Uskrs u svima probudi prave svjedoke vjere koji se neće dati preplašiti obeshrabriti niti podleći lažnim obećanjima i varavim nadama ovog svijeta, nego stati na stranu istine i pravednosti protiv bezdušnog kriminala i razuzdane korupcije, poručio je Puljić

 

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je na Veliku subotu ukazao da samo uskrsni poklik „Mir vama“ može biti "naša pravna sigurnost i melem na svaku duševnu ranu, prazninu, očaj i beznađe".

 

- S toga se radujemo Uskrsu, kojeg nema u nama i među nama onda kada nema oprosta. Zato dajmo da duh uskrsnog praštanja zaživi u našoj sredini – opraštajući i mireći se jedni s drugima – naglasio je u Puljić u Uskrsnoj poruci. 

 

Slaveći taj katolički praznik, rekao je dalje, sve naše nejasnoće, nemiri, strahovi i boli pobijeđeni su vjerom u vječni život.

 

- Uskrs je uvijek i iznova  prilika da u milosti Božjoj živimo u ovome svijetu, ali ne za ovaj svijet, nego za vječnost. Neka Uskrs u svima probudi prave svjedoke vjere koji se neće dati preplašiti obeshrabriti niti podleći lažnim obećanjima i varavim nadama ovog svijeta, nego stati na stranu istine i pravednosti protiv bezdušnog kriminala i razuzdane korupcije – poruka je kardinala Puljića.

 

U skladu s tradicijom na Veliku subotu, prvi uskrsni čestitari kod nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića bili su svećenici, redovnici i redovnice grada Sarajeva.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook