Jedna osoba uhapšena

Pokušaj otmice kod Mostara: Djevojčicu slatkišima pokušali namamiti u kombi!

Hronika15.04.17, 11:38h

Pokušaj otmice kod Mostara: Djevojčicu slatkišima pokušali namamiti u kombi!
U MUP-u HNŽ-a su potvrdili kako su roditelji jedne maloljetne djevojčice prijavili slučaj te kako su nakon toga brzom reakcijom policije na sjeveru Mostara, u naselju Vrapčići uhapšene osobe u kombiju koje su privedene i ispitane

 


Strah i panika posljednjih dana vladaju među djecom i roditeljima u mostarskom naselju Buna nakon što je prijavljen slučaj pokušaja otmice jedne djevojčice.

 

Prema navodima školaraca i mještana toga naselja, prije nekoliko dana ispred pekare na Buni koja se nalazi odmah uz magistralnu cestu M-17 iz kombija narančaste boje muška i ženska osoba su djevojčicu pozivale da uđe u kombi mameći je slatkišima, ali je ona uspjela pobjeći.

 

Nakon brze prijave roditelja, policija je brzo reagirala i uhapsila jednu osobu. Prema policijskim izvorima istraga još traje i prate se sumnjiva vozila slična opisu koji je dala djevojčica.



Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić potvrdio je za Dnevni list da je slučaj zabilježen u MUP-u.

 

Marić potvrđuje kako su roditelji jedne maloljetne djevojčice prijavili slučaj te kako su nakon toga brzom reakcijom policije na sjeveru Mostara, u naselju Vrapčići uhapšene osobe u kombiju koje su privedene i ispitane. Osobe koje su privedene su nakon saslušanja puštene, a navodno se radi o osobama romske nacionalnosti.

 

-Treba provesti istragu i ispitati istinitost tih navoda, rekao je Marić i podsjetio na slučajeve koji su se prošle godine dogodili u Sarajevu. Kazao je i kako policija više informacija ne može iznositi u ovom slučaju budući da imaju potpisan sporazum sa Tužiteljstvom HNŽ-a da se takve informacije ne otkrivaju.

 

Prema neslužbenim informacijama, privedene osobe najvjerovatnije se ne mogu dovesti u vezu s prijavljenim slučajem.

 

Roditelji, ali i profesori u školama nakon ovoga slučaja na jugu Mostara prate svaki korak školaraca jer je navodno u tom naselju prije nekoliko dana u više navrata primijećen, po jednima crveni, po drugima narančasti, a trećima pak bijeli kombi iz koga su djecu pozivali da uđu u njega i nudili im slatkiše. Zbog svega navedenog više predostrožnosti je uvedeno i u školi, a patrole policije redovno obilaze i školu na Buni i u obližnjem naselju Blagaj.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook