Krao stvari iz prtljaga putnika

Graničnom policajcu sedam mjeseci zatvora za zloupotrebu položaja

Hronika14.04.17, 12:36h

Graničnom policajcu sedam mjeseci zatvora za zloupotrebu položaja
Istom presudom, odbijena je optužba po jednoj tački koja je Pekića teretila za zloupotrebu službenog položaja

 

Državni sud je na sedam mjeseci zatvora osudio službenika Granične policije BiH Aleksandra Pekića zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

 

Pekiću je uz kaznu od sedam mjeseci zatvora izrečena mjera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude.

 

Istom presudom, odbijena je optužba po jednoj tački koja je Pekića teretila za zloupotrebu službenog položaja, javlja BIRN-Justice Report. 

 

Prema ranijim navodima Državnog tužilaštva, Pekić se teretio da je početkom 2016. kao službenik Jedinice granične policije - vođa tima pasoške kontrole na sarajevskom aerodromu, u namjeri sticanja protuzakonite imovinske koristi, iskoristio položaj tako što je prilikom izvršavanja službenih dužnosti postupao protivno odredbama zakona, pravilnika i uputstava Granične policije BiH.

 

Iz Tužilaštva BiH su također ranije naveli da je Pekić prilikom pretresa osobnih stvari putnika, u više navrata otuđivao novac koji se nalazio u osobnom prtljagu kontroliranih putnika.

 

Na tu presudu postoji mogućnost žalbe.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!