Optužbe lidera SDS-a

Govedarica: Dodik sve što tokom dana ispriča narodu, tokom noći dogovori sa Izetbegovićem ono što nije u interesu RS

Front10.04.17, 19:16h

Govedarica: Dodik sve što tokom dana ispriča narodu, tokom noći dogovori sa Izetbegovićem ono što nije u interesu RS
Milorad Dodik ne treba, dodao je Govedarica, uopšte da se brine za SDS, jer u toj stranci ''vrlo dobro znaju kako se brani RS u zajedničkim institucijama BiH''

 

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica pozvao je lidera SNSD-a Milorada Dodika da objasni javnosti RS-a kako je to Šefik Džaferović, zbog izmjena zakona o akcizama i o osiguranju depozita kojim Republika Srpska gubi nadlažnost, „preko noći postao poželjan partner SNSD-a“.



-Koliko mogu da primijetim Dodikova ushićenost je prestala jer je postao svjestan da je promašio i dan i sat usvajanja zakona koji prave veliku štetu RS - naveo je Govedarica.



Poslije svega što smo vidjeli, tvrdi, evidentno je ko sarađuje s Bakirom Izetbegovićem.



- Dodik sve što tokom dana ispriča narodu, tokom noći dogovori sa Izetbegovićem ono što nije u interesu RS - naveo je lider SDS-a optuživši Dodika da mu je "jeftina demagogija politički manir“.



Milorad Dodik ne treba, dodao je Govedarica, uopšte da se brine za SDS, jer u toj stranci „vrlo dobro znaju kako se brani RS u zajedničkim institucijama BiH".



Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je za medije u RS izjavio da je krajnje vrijeme da SDS prestane da obmanjuje građane RS „jeftinom demagogijom i izmišljotinama, jer je njima ionako odavno sve jasno“.



Dodik je rekao da je lider SDA Bakir Izetbegović "izabrao SDS i ostale partijice iz Saveza za promjene" da budu vlast u zajedničkim institucijama BiH i da podržavaju njegovu politiku, iako te partije nisu većinska volja građana RS-a.



- Kako to da Govedarici niko do sada nije javio da je stranka kojom predsjedava u koaliciji s Bakirom Izetbegovićem i da SDS dogovara politike na nivou BiH upravo sa SDA i Izetbegovićem. Mi smo opozicija i takvoj politici i tako "skrpljenoj većini na nivou BiH i ne vidim razlog da Govedarica manipulira građanima pričom o nekakvom navodom dogovoru u Mostaru - rekao je Dodik.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook