Turski predsjednik nema pametnijeg posla

Prebizarna HITNA uredba: Erdogan zabranio lasersko uklanjanje dlačica!

Hronika09.04.17, 10:10h

Prebizarna HITNA uredba: Erdogan zabranio lasersko uklanjanje dlačica!
Nakon jednosatnog razgovora o referendumu o ustavnim promjenama, Erdogan je okupljenima pokazao hitnu uredbu na stolu, a kada je grupa kozmetičara stala oko njega, potpisao je uredbu u direktnom TV prenosu

 

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je potpisao do sada neviđenu hitnu uredbu o zabrani laserskog uklanjanja dlaka u kozmetičkim salonima, javio je Tanjug, a prenijeli mediji.

 

Erdogan je 29. marta u svojoj palati okupio kozmetičare na skupu nazvanom "Za lijepu Tursku", a događaj je emitovan uživo na državnoj televiziji.

 

erdogan-uredba-protiv-laserske-depilacije

Uredbu potpisao tokom direktnog TV prenosa

 

Nakon jednosatnog razgovora o referendumu o ustavnim promjenama, Erdogan je okupljenima pokazao hitnu uredbu na stolu, a kada je grupa kozmetičara stala oko njega, potpisao je uredbu u direktnom TV prenosu.

 

Navodi se da je Erdogan takođe pročitao dijelove zakona pažljivo izostavljajući riječi kako što su "uklanjanje dlaka".

 

Uredba je stupila na snagu 30. marta.

 

Navodi se da Erdoganova Partija pravde i razvoja (AKP) od 2006. daje različite verzije zakona i ograničava mogućnosti kozmetičara. Dermatolozi raspravljaju o tome da li su određene vrste instrumenata za uklanjanje dlaka laserom štetne i treba li biti dopušteno njihovo korišćenje u kozmetičkim salonima.

 

Neki navode da je bilo na hiljade slučajeva gdje su ljudi zadobili opekotine ili trajne deformitete i infekcije zbog nepravilne primjene ove tehnologije. Ministarstvo zdravlja Turske odlučilo je da odobri vršenje laserske depilacije samo bolnicama i određenim klinikama.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook