Nakon što je sin predsjednika RS poslao poruku bh. selektoru

Vujošević dao Igoru Dodiku fantastičan odgovor: Evo šta mu je poručio!

Sport06.04.17, 18:19h

Vujošević dao Igoru Dodiku fantastičan odgovor: Evo šta mu je poručio!
Nije se dugo čekalo na novu reakciju Vujoševića, koji je inače među košarkaškim znalcima poznat da je često bez dlake na jeziku

 

Imenovanje Duška Vujoševića za selektora košarkšake reprezentacije Bosne i Hercegovine, naišlo je na oduševljenje među ljubiteljima košarke u našoj zemlji, sporta uopće.

 

Njegovo emotivno pismo koje je uputio navijačima u Bosni i Hercegovini, izazvalo je brojne reakcije, ne samo među ljubiteljima sporta, koji su iskoristili priliku da novom selektoru „Zmajeva“ požele sretan dolazak u BiH i da što uspješnije vodi naš tim predvođen NBA zvijezdama, Mirzom Teletovićem i Jusufom Nurkićem.

 

Ipak, bilo je i onih kojima se nisu dopale riječi i emotivno pismo Vujoševića, a jedan od njih je i sin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Igora Dodika.

 

Ovaj menadžer košarkaškog kluba Igokea, nije s oduševljenjem dočekao dio iz tog pisma u kojem jedan od najvećih košarkaških stručnjaka Evrope, posebno regiona, citira riječi pjesnika Sinana Gudževića da „Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce tog srca je grad Sarajevo. Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najljepših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji“.

 

Takve riječi nisu se dopale Igoru Dodiku, koji je putem Twittera odgovorio Vujoševiću.

 

- Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, "okrnjenom srcu državne zajednice BiH" – pustio je tweet Igor Dodik, pri tome napisavši riječ Bosna i Hercegovina malim slovima.

 

No, nije se dugo čekalo na novu reakciju Vujoševića, koji je inače među košarkaškim znalcima poznat da je često bez dlake na jeziku.

 

- Duže sam na ovoj kugli zemaljskoj od tog momka. Već sam u mom pismu rekao da na političke komentare i prozivanja neću da odgovaram. U Sarajevu ne predstavljam nikoga do sebe, dolazim u dobrim namjerama da radim svoj posao. Da ima više ljudi s takvim namjerama, mislim da bi nam bilo mnogo bolje. Valjda je svima stalo da se stvari normalizuju. Svuda idem čista obraza i ruku, a ako neko ne može, neka razmisli i upita se zašto je to tako - kazao je Vujošević za Kurir, koji je prije nekoliko dana dodao da reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzima s radošću.

 

Osim Vujoševića, bahatog Igora Dodika napali su i brojni posjetioci njegovog profila na Twitteru, koji su mu odgovorili u stilu „da kada prelazi granicu BiH da pogleda koji pasoš ima u ruci“.

 

Dobio je komentar i jednog navijača "Crvene zvezde", koji je rekao da je „uvijek na strani Duška Vujoševića (trenirao Partizan op. a.) , strani pravde, a ne na strani bahatih ratnih profitera.“

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook