zdravstvena drama pjevačice

Dalal Midhat o životnoj borbi: Kosa mi je opadala, tijelo bilo puno vode, konstantni umor...

Showbizz06.04.17, 13:30h

Dalal Midhat o životnoj borbi: Kosa mi je opadala, tijelo bilo puno vode, konstantni umor...
Govori kako je imala čudne valunge, sumnjali su da je od hormona, jer je normalno da je prolaktin visok tokom dojenja

 

Pjevačica Dalal Midhat prije nekoliko dana privukla je veliku pažnju javnosti i svojih pratilaca na društvenim mrežama objavom o zdravstvenim problemima s kojima se suočavala posljednjih nekoliko godina. Problemi, zbog kojih se drastično udebljala, započeli su 2009. u vrijeme trudnoće, a ljekari su njeno stanje smatrali normalnim te sve probleme pripisivali porodu i hormonalnim poremećajima.

 

O detaljima višegodišnje borbe s takozvanom inzulinskom rezistencijom ili gestacijskim dijabetesom zbog čega nije mogla disati, imala napade vrućine, kao i to da nije željela izlaziti iz kuće, otvoreno je govorila. 

 

Bol u leđima

 

- U trudnoći, posebno u 2. i 3. trimestru, nastaje veća potreba za inzulinom i njegova sekrecija se pred kraj trudnoće četverostruko povećava. Tako može nastati inzulinska rezistencija ili gestacijski dijabetes. Doktorima sam već skrenula pažnju tokom trudnoće jer sam se naglo debljala tokom posljednja tri mjeseca, ali to prema svim parametrima i dalje nije bio znak za uzbunu. Rekli su mi da je to normalno, jer beba tada najviše raste. Od poroda je trebalo proći šest godina da zapravo dobijem pravu dijagnozu – započinje Dalal svoju priču.

 

Govori kako je imala čudne valunge, sumnjali su da je od hormona,  jer je normalno da je prolaktin visok tokom dojenja.

 

- A ja sam se konstantno osjećala loše. Moja kćerka May je prvi put prespavala noć sa 18 mjeseci, tako da je ta hronična neispavanost dovela do toga da sam se osjećala kao da ludim. Moje stanje je podsjećalo na postporođajnu depresiju – iako zapravo nije imalo nikakve veze s tim. Loše sam se osjećala jer mi je stalno padao šećer nakon obroka – govori Dalal.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(Expressmag.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook