Nakon brutalnog obračuna u laktašima

Da li je tuča unaprijed dogovorena, Veljko Ražnatović progovorio u policiji: Došao sam po druga, udarali su ga, i ja sam...

Hronika06.04.17, 11:29h

Da li je tuča unaprijed dogovorena, Veljko Ražnatović progovorio u policiji: Došao sam po druga, udarali su ga, i ja sam...
Ražnatovića banjalučka policija tereti za nasilničko ponašanje zbog tuče koja se desila u ponedjeljak oko 20.30 časova na parkingu restorana "Turist" u centru Laktaša udaljenom stotinak metara od policijske stanice

 

Sin folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović Veljko (21) dao je iskaz policiji povodom tuče, izjavivši da je došao u Laktaše na poziv druga da ga preveze, a ne da učestvuje u tuči, saznaje Glas Srpske.

 

Ražnatovića banjalučka policija tereti za nasilničko ponašanje zbog tuče koja se desila u ponedjeljak oko 20.30 časova na parkingu restorana "Turist" u centru Laktaša udaljenom stotinak metara od policijske stanice.

 

- Pozvao me drug da dođem po njega u Laktaše i kada sam došao, zatekao sam ga u tuči. Udarali su ga neki mladići. Uspeo sam da ga odvojim i odvezem - rekao je Ražnatović koji je u policiju došao sam.

 

Osim njega za nasilničko ponašanje policija tereti braću Petra (29) i Aleksandra Zolaka (28), Dalibora Rogića (22), Bobana Latinovića (22) i Vitomira Glišića (20) iz Laktaša.

 

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti, navodeći inicijale, saopšteno je da ih sumnjiče za međusobni sukob.

 

- Sumnja se da je tokom sukoba jedan od učesnika pucao iz vatrenog oružja. U fizičkom sukobu dvije osobe su zadobile povrede. Istražuje se da li se još osoba može dovesti u vezu sa učešćem u tuči - saopšteno je iz CJB Banjaluka.

 

Prema nezvaničnim informacijama, u tuči su na jednoj strani bili braća Zolak, Rogić i Latinović, a na drugoj Ražnatović, Glišić i još neke osobe. Tokom obračuna Petar je zadobio povredu noge. Mladići su se navodno tukli i palicama obloženim bodljikavom živom.

 

Izvor blizak istrazi ovog događaja kazao je da se sumnja da je ova tuča bila unaprijed dogovorena.

 

- Motiv su navodno raniji sukobi Veljkovog druga s nekim od mladića iz Laktaša. Kruže i priče da je sve počelo prije nekoliko dana kada se Ražnatović dovezao u Laktaše da popravi vozilo i da je tada zamalo zgazio nekog mladića sa psom. Došlo je do sukoba i između njih su pale teške riječi, a vjerovatno putem društvenih mreža su dogovorili tuču jedan na jedan - rekao je ovaj izvor.

 

Advokat


Branilac osumnjičenog Vitomira Glišića, Darko Kremenović kaže da se u ovom slučaju radilo o običnom sukobu kojih ima svaki dan.

 

- Pažnju javnosti privuklo je jedino ime Veljka Ražnatovića koji tvrdi da nema veze sa događajem. U ovom obračunu je najvjerovatnije korišten pištolj "plašljivac", tako da je isključena upotreba vatrenog oružja - kazao je advokat Kremenović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook