Ivanić i Vučić se sastali u Mostaru

Moramo raditi na unaprjeđenju srpsko-bošnjačkih odnosa. Svaki razgovor je ljekovit

Front03.04.17, 21:04h

Moramo raditi na unaprjeđenju srpsko-bošnjačkih odnosa. Svaki razgovor je ljekovit
Srpska strana je za okretanje budućnosti, kazao je Ivanić, ustvrdivši kako Srbija u posljednjih 4-5 godina nije uradila ništa što bi narušilo međusobne odnose

 

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i premijer Srbije Aleksandar Vučić u ponedjeljak navečer u Mostaru razgovarali su o odnosima dviju zemalja.

 

- Razgovarali smo o odnosima BiH i Srbije, i zaista mislim da se na tom planu moraju napraviti ozbiljni iskoraci. To sam već danas ranije rekao da je ključni izazov na bošnjačkim liderima da kažu jesu li za to da se odnosi popravljaju ili nisu - izjavio je nakon sastanka Ivanić.

 

Srpska strana je za okretanje budućnosti, kazao je Ivanić, ustvrdivši kako Srbija u posljednjih 4-5 godina nije uradila ništa što bi narušilo međusobne odnose.

 

- Problem je što među bošnjačkom elitom nije bilo lidera koji je spreman da postigne istinski dogovor, da se definitivno zatvore ratne priče i okrene budućnosti, a to je preduvjet za sve - kazao je Ivanić.

 

Vučić je prije početka sastanka izjavio kako je uvijek spreman za razgovor i inzistira na razgovoru.

 

- Mora se razgovarati. Nekada jednom nije lako, nekada drugom. Meni je važno da unapređujemo srpsko-bošnjačke odnose i to nisam krio u predizbornoj kampanji. Ponosan sam na ogroman broj glasova koji smo dobili i ostvarili uvjerljivu pobjedu u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, jer to pokazuje da građani žele čuti što možemo uraditi po pitanju srpsko-bošnjačkih odnosa - poručio je srbijanski premijer i novoizabrani predsjednik Srbije.

 

Svaki razgovor je ljekovit, ustvrdio je Vučić, dodavši kako je najvažnije da srpski i bošnjački narod žive u miru te da je budućnost srpskog i bošnjačkog zajednička.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook