Hrvatski premijer u dvodnevnoj posjeti BiH

Čović i Plenković: Mostarski sajam doprinosi gospodarskoj suradnji dviju zemalja

Front03.04.17, 20:25h

Čović i Plenković: Mostarski sajam doprinosi gospodarskoj suradnji dviju zemalja
Plenković je izrazio uvjerenje da će i ovogodišnji mostarski Sajam doprinijeti daljnjem jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja

 

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković zaključili su kako će Međunarodni sajam gospodarstva, koji u utorak počinje u Mostaru, doprinijeti daljnjem jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja.

 

Čović je u svom Uredu u Mostaru u ponedjeljak kratko razgovarao s hrvatskim premijerom Plenkovićem koji boravi u dvodnevnom posjetu Mostaru, u povodu Međunarodnog sajma gospodarstva čiji je zemlja partner Republika Hrvatska.

 

Domaćin sastanka zahvalio je Plenkoviću na partnerstvu Hrvatske na ovogodišnjem izdanju mostarskog Sajma.

 

- Vjerujem da ćemo već sutra moći poslati dobru poruku iz Mostara i Bosne i Hercegovine, i da političke teme, na neki način, ostanu u sjeni gospodarskih tema - izjavio je Čović novinarima nakon sastanka.

 

Plenković je izrazio uvjerenje da će i ovogodišnji mostarski Sajam doprinijeti daljnjem jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja.

 

- Očekujem, također, da tijekom boravka u Mostaru vodimo razgovore i o europskom putu BiH, jer to je tema za koju se Hrvatska intenzivno i snažno zalaže. Mi želimo ubrzati i pomoći Bosni i Hercegovini na tom putu - kazao je Plenković.

 

Dodao je kako je Hrvatska zemlja koja cijeni BiH te kako je njezin prijatelj i saveznik.

 

U povodu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostar su u ponejdeljak pristigla visoka izaslanstva susjednih zemalja, među kojima i crnogorski predsjednik Filip Vujanović i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji će večeras u Mostaru, zajedno s hrvatskim premijerom Plenkovićem, domaćinom Čovićem i članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem imati radnu večeru.

 

Po riječima hrvatskog premijera, na tom neformalnom sastanku razgovarat će se o bilateralnoj suradnji, regionalnoj stabilnosti te europskom putu.

 

Upitan da prokomentira stanje u Agrokoru, Plenković je kazao kako je hrvatska Vlada pripremila zakon o izvanrednoj upravi u trgovinskim društvima od sustavnog značaja za Hrvatsku.

 

- Tim se zakonom želi osigurati svojevrsni plan B, a prije svega zaštita gospodarskog i financijskog sustava Hrvatske, pomoći procesu restrukturiranja, ali naravno zaštititi i djelatnike. Očekujem usvajanje tog zakona ovoga tjedna u Saboru - zaključio je hrvatski premijer.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook