Kakvo razočarenje

Novost na Facebooku neće se svidjeti mnogima: 'Špijuniranje' više nije anonimno!

Tehno03.04.17, 16:41h

Novost na Facebooku neće se svidjeti mnogima: 'Špijuniranje' više nije  anonimno!
Ovo će popularnu društvenu mrežu učiniti nešto manje privlačnom

 


Najnoviji update na Facebooku mnogima se neće svidjeti, štaviše, uništava najbolji dio cijele te društvene mreže; neograničeno špijuniranje svojih prijatelja bez straha da ćete biti uhvaćeni u tome, piše Mashable.

 

Sada, kada pogledate objavu na novoj opciji Stories koju je objavio vaš prijatelj, on će to znati. Takva objava postoji 24 sata, a sastoji se od jedne ili više fotografija ili kratkih videa. Na taj način Stories djeluju na svakoj platformi koja ih podržava, npr. Snapchat, Instagram, ali u kontekstu Facebooka, ovo će sigurno pogoršati cijelu stvar.


Na Facebooku se može objaviti sve, fotografije, tekst, video, no sigurno vam neće biti ugodno ako među onima koji su gledali vašu objavu naiđete na ime nekoga s kim ste se jednom susreli na nekoj zabavi pa neobavezno pročaskali, ili prijatelj iz osnovne škole kojeg otad niste vidjeli. Ili ako ste svjesni da oni mogu vidjeti da ste vi gledali video njihove mačke.

 

Čak i u slučaju da je Facebook u osnovi mreža za povezivanje stvarnih ljudi, ima nešto u iluziji o anonimnosti. Ljudima je zabavno gledati tuđe profile bez da išta komentiraju i klikaju i bez da se ikome o tome opravdavaju. Jednostavno skrolanje News Feeda. Facebook Stories zapravo je konkurencija Snapchatu, no nepopularniji. Ova novost sigurno ga neće učiniti privlačnijim i doprinijeti popularnosti.

 

(Telegram.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook