Prepucavanje se nastavlja

Mektić: Treba proglasiti dan žalosti zbog kamenovanja Mercedesa Staše Košarca

Front03.04.17, 14:12h

Mektić: Treba proglasiti dan žalosti zbog kamenovanja Mercedesa Staše Košarca
Nevejrovatno je koliko RTRS pridaje važnost Mercedesu Staše Košarca kojeg je on, po meni, stekao na vrlo sumnjiv način, kazao je Mektić

 

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo jučer je prijavljeno da je na parkingu u Karađorđevoj ulici u ovoj općini oštećeno vozilo "Mercedes" u vlasništvu šefa Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staše Košaraca.

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u razgovoru za portal Vijesti.ba je kazao da "Košarac razmisli kakvu politiku vodi kad narod diže ruku na njega". Uslijedila je reakcija Košarca koji je pozvao ministra sigurnosti BiH  saznanja o napadu "prenese policiji i doprinese bržem rasvjetljavanju ovog slučaja".

 

"Nemam namjeru da polemišem s takvim likom, ali ga pozivam da u najhitnijem mogućem roku policiji u Istočnom Sarajevu prenese informacije kojima raspolaže o napadu na moju imovinu i na moju privatnost. Prema izjavi koju je dao, Mektić očito raspolaže informacijama o raščišćavanju privatnih računa o kojima ja pojma nemam. Pozivam ga da ta saznanja prenese policiji i doprinese bržem rasvjetljavanju ovog slučaja", rekao je Košarac.

 

U razgovoru za N1 Dragan Mektić je Košarca nazvao "iskomopleksiranim tipom koji želi da njegov Mercedes bude glavna tema rasprave u ovoj državi".

 

"Rekao bih mu da predloži da se donese odluka da se proglasi jedan dan žalost nad njegovim Mercedesom. On je politički sudionik sulude politike kojom se narod u političkom smislu bombarduje i kamenuje do besvijesti. On sada želi da nametne da je njegov Mercedes najvažnija stvar u ovoj državi. Nemam šta pozivati policiju da istražuje ovaj zločin. Koliko mi je poznato, on je to policiji prijavio i policija to radi po službenoj dužnosti. Nevejrovatno je koliko RTRS pridaje važnost Mercedesu Staše Košarca kojeg je on, po meni, stekao na vrlo sumnjiv način. On je nebitan, iskompleksiran politički promašaj sa kojim ja na tu temu ne želim polemisati", kazao je Mektić.

 

Košarac je poručio da ga ovakvi napadi neće ni zastrašiti, niti pokolebati u nastavku političke borbe za stavove i interese građana i institucija Republike Srpske.

 

"Nastaviću da vodim čistu političku borbu, za razliku od Mektića i njemu sličnih koji ponavljaju greške iz prošlosti, iz vremena kada u Istočnom Sarajevu nije bilo dozvoljeno drugačije misliti i govoriti, kada su ovdje padale glave političkih neistomišljenika SDS-a. Cilj moje političke borbe jeste i to da se takvo vrijeme više nikada ne vrati", zaključio je Košarac.

 

Mektić kaže da je Košarac pokazao "neviđenu hrabrost koja se rijetko gdje može zapaziti". 

 

"Treba pratiti kako će to i koliko naplatiti od osiguranja pa se može izvući pretpostavka da je to njegov lični pokušaj da putem toga izvuče neki novac", naveo je Mektić. 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook