FOTO/ Šteta oko 3.000 KM

Hrvatski novinar opljačkan na Vrelu Bosne: Dočekao nas je strašan prizor! Svjedok je rekao da je vidio BMW trojku i stariju 'alfu'

Hronika01.04.17, 16:29h

Hrvatski novinar opljačkan na Vrelu Bosne: Dočekao nas je strašan prizor! Svjedok je rekao da je vidio BMW trojku i stariju 'alfu'
Otišli smo pogledati tu ljepotu ispod Igmana, sa sobom sam ponio svoj Canon 550 D da snimim nekoliko fotografija, a ostala mi je oprema ostala u automobilu, napisao je na svom Facebook profilu Franjo Lepan

 

Jučer je u Sarajevu opljačkan hrvatski novinar Franjo Lepan. Ova informacija je Oslobođenju potvrđena u Operativnom centru MUP-a KS.

 

Lepan, dopisnik 24sata, koji pokriva i područje Bosne i Hercegovine, opljačkan je dok je jučer u poslijepodnevnim satima sa suprugom šetao po Vrelu Bosne.

 

Njemu su za sada nepoznati lopovi iz automobila, koji je bio parkiran u blizini izletišta, odnijeli opremu vrijednu 1.500 eura.

 

franjo-lepan

 

Povodom nemilog događaja, Lepan se oglasio i na Facebooku:

 

"Bio sam u Visokom, gdje sam se sastao s jednim predivnim mladim sportašem, njegovim roditeljima i trenerom. Kako je sa mnom bila moja Vera, koja nikada nije bila u Sarajevu, a bili smo svega dvadesetak minuta do glavnog grada BiH, odlučili smo otići do tamo. Naravno, posjetili smo Baščaršiju i na povratku za Slavonski Brod vidjeli smo putokaz za Ilidžu, a tamo je Vrelo Bosne, pa hajde da i to vidimo, jer na Vrelu sam bio prije nešto više od trideset godina. Došli smo do Vrela s njegove zapadne strane, jer je tako moguće doći do njega automobilom", piše Lepan.

 

S obzirom na to da je parking na samom ulazu na Vrelo bio popunjen, novinar je automobil parkirao uz cestu. Nije ni slutio da će ga pri povratku dočekati strašan prizor.

 

"Otišli smo pogledati tu ljepotu ispod Igmana, sa sobom sam ponio svoj Canon 550 D da snimim nekoliko fotografija, a ostala mi je oprema ostala u automobilu. Nismo bili više od 25 minuta i vratili smo se. Prizor strašan, staklo na zadnjim desnim vratima razbijeno i sve što je bilo u automobilu je ukradeno, dva fotoaparata, torba sa svim objektivima, DJI Osmo Mobile, stativ, navigacija, selfi štap, poklon za našu kćerku i Verine sunčane naočale, šteta oko 1.500 eura", navodi Lepan, dodajući kako je odmah pozvao policiju, a u međuvremenu su naišla dva muškarca, jedna žena i dijete koji su ih pitali šta se dogodilo.

 

"Jedan od muškarca rekao je da je vidio BMW trojku, stariji model zelene boje s dvojicom muškaraca, i jednu crnu alfu stariju, u kojoj su bili mladić i djevojka. Bili su mu sumnjivi i on je pogledao u registarske pločice. Siguran je da je to tim koji operira na tom području. Bili su ljubazni i sačekali su policajce i ispričali im svoja zapažanja", navodi Lepan.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook