Oštra rasprava u Narodnoj skupštini RS

Cvijanović: SDS-ovom deklaracijom veliča se BiH, a omalovažava RS

Front28.03.17, 13:37h

Cvijanović: SDS-ovom deklaracijom veliča se BiH, a omalovažava RS
Deklaracija je prepuna zamki za RS. Trebali su da ponude dokument koji jasno pozicionira RS, njena ovlaštenja i ulogu u skladu s 'Dejtonom', rekla je Cvijanović

 

Za premijerku RS-a Željku Cvijanović Deklaracija SDS-a o zaštiti Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i ubrzanog puta ka EU, kao strateškim ciljevima RS-a, predstavlja "loš tekst" i  jednim dijelom i „demagogiju“.

 

-U tekstu imate pozivanje da se svi čvrsto treba da drže Reformske agende, a onda ta politička struktura na nivou BiH ne izvršavaju svoje obaveze - rekla je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

 

Takst je, kaže, pun manjkavosti, jer se u toj deklaraciji „ne govori o RS-u, odnosno ona se omalovažava, a veliča BiH“.

 

-Deklaracija je prepuna zamki za RS. Trebali su da ponude dokument koji jasno pozicionira RS, njena ovlaštenja i ulogu u skladu s 'Dejtonom' - rekla je Cvijanović.

 

SDS je, kaže, trebao da okupi sve stranke iz RS-a u podršci takvom dokumentu.

 

U Narodnoj skupštini RS-a još traje oštra rasprava poslanika vladajućih stranaka koje kritikuju predloženu deklaraciju, i SDS-ovih poslanika koji pozivaju na njeno usvajanje. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!