planirajte svoje obroke

Nije svejedno u koje doba nešto konzumirate: Najbolje i najgore vrijeme za pojedine namirnice

Lifestyle25.03.17, 13:20h

Nije svejedno u koje doba nešto konzumirate: Najbolje i najgore vrijeme za pojedine namirnice
IZNENADIT ćete se kada vidite koliko krivo planirate svoje obroke


Kada najčešće jedete paradajz? A krumpir? Jabuku? Znate li kako određene namirnice djeluju na naš organizam ovisno o dobu dana u kojem ih pojedemo?
   

IZNENADIT ćete se kada vidite koliko krivo planirate svoje obroke! 

 

Pogledajte: 

 

Banana 

DA - ujutro - jača imunološki sustav, pozitivno utječe na kožu. 
NE - za večeru - može loše utjecati na stvaranje sluzi i ometati probavni sustav

 

Jabuka 

DA - za doručak - sadrži pektine koji snižavaju šećer u krvi i održavaju dobru tazinu kolesterola 
NE - za večeru - pektin je teško razgradiv po noći te pojačava kiselinu u želudcu.

 

Naranče

DA - za užinu - poboljšavaju probavi i ubrzavaju metabolizam. 
NE - za doručak - prekisele su za želudac na tašte.

 

Mlijeko 

DA - za večeru. Umiruje tijelo. 
NE - ujutro - osim ako planirate dosta vježbati jer se mlijeko ujutro prilično sporo probavlja. 

 

Sir 

DA - za doručak - u umjerenim količinama pomaže spriječiti debljanje i nadutost. 
NE - za večeru - težak je za probavu, uzrokuje plinove.

 


Orašasti plodovi 

DA - za ručak - zasitini i dobro snižavaju krvni tlak. 
NE - za večeru - prekalorični su za večernje grickanje. 

 

Paradajz

DA - za doručak - pooljšava probavu i ubrzavaju metabolizam. Ali nije za one s osjetljivim želudcem jer pojačava kiselinu.
NE - za večeru - uzrokuju nadutost.

 

Krumpir 

DA - za doručak - škrob iz krumpira snižava kolesterol, a pun je i dobrih minerala. 
NE - za večeru - ima dosta kalorija pa vodi deljanju, posebno ako se nakon večere više ne trošite. 

 

Riža 

DA - za ručak - metabolizam brže radi tijekom dana pa omogućuje organizmu dobro iskoristiti sve ugljikohidrate.

NE - za večeru - potrošite je nećete pa vodi debljanju. 

 

Tamna čokolada 

DA - za doručak - puna je antioksidansa 
NE - za užinu - povećava masti. 

 

Sušene smokve i marelice (voće) 

DA - za doručak - ubrzavaju metabolizam i pomažu probavi. 
NE - za večeru - usporavaju, pogošavaju probavu i uzrokuju plinove.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook