predsjednik kantonalnog odbora a-sda

Refik Kurgaš uhapšen zbog spolnog odnosa s maloljetnicom: U stranci neugodno iznenađeni...

Hronika17.03.17, 16:12h

Refik Kurgaš uhapšen zbog spolnog odnosa s maloljetnicom: U stranci neugodno iznenađeni...
Osumnjičeni je danas ispitan od postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužilaštva ZDK

 

Predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA u ZDK Refik Kurgaš uhapšen je jučer u Visokom.

 

Kako je za N1 potvrđeno u Tužilaštvu ZDK, Kurgaš je osumnjičen za krivično djelo spolnog odnosa sa maloljetnim djetetom.

 

Kurgaš je, saznaje N1, uhapšen dok je bio u društvu maloljene djevojčice koju je od ranije poznavao.

 

Osumnjičeni je danas ispitan od postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužilaštva ZDK, a Općinskom sudu upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana zbog postojanja sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

 

Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) saopćila je danas, kako javlja Fena,  da privođenje predsjednika Kantonalnog odbora te stranke Zeničko-dobojskog kantona Refika Kurgaša, a potom i razlozi njegovog hapšenja koje su prenijeli mediji, predstavlja izuzetno neugodno iznenađenje i vrlo potresnu vijest.

 

U saopćenju se ističe da, ukoliko navodi optužnice budu potvrđeni, za Stranku demokratske aktivnosti BiH Refik Kurgaš je završio svaku političku karijeru i zauvijek izgubio svako poštovanje.

 

- Stranka demokratske aktivnosti BiH po ovom će pitanju imati vrlo jasan stav koji ćemo bez ikakvog uvijanja iznijeti u javnost, jer smatramo da za ovakva nedjela ne smije postojati nikakav prag tolerancije - saopćeno je iz Press službe A-SDA BiH- javlja Fena.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook