STIŽE NOVO VELIKO NAOBLAČENJE

Imate planove za vikend: Meteorolozi imaju loše vijesti za vas!

Hronika17.03.17, 12:56h

Imate planove za vikend: Meteorolozi imaju loše vijesti za vas!
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda vrijeme u naredna tri dana bit će uglavnom oblačno, tmurno i kišno

 

 

Premda nam kalendarski proljeće stiže u ponedjeljak, meteorološke prognoze to naš i ne pokazuju.   


Sunčanog će vremena od subote će biti manje nego u dosadašnjem dijelu mjeseca sa povremenim naletima kiše, a nestabilno i promjenjljivo vrijeme zadržat će se gotovo do kraja marta.


A ako ste ovoga vikenda planirali na put ka Jadranu ili negdje po unutrašnjosti BiH, meteorolozi za vas nemaju baš lijepe vijesti. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda vrijeme u naredna tri dana bit će uglavnom oblačno, tmurno i kišno.


U subotu, 18.03.2017., u Bosni i Hercegovini se očekuje postepeno naoblačenje sa sjevera prema jugu zemlje. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u Bosni je lokalno moguća slaba kratkotrajna kiša.

Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera. Od sredine dana prema večernjim satima su mogući i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C.


U nedjelju, 19.03.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabe padavine u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne.


Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C.


U ponedjeljak, 20.03.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni je lokalno moguća slaba kratkotrajna kiša.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 21°C.


Hrvatski meteorolozi također najavljuju kišni vikend, a na Jadranu uz pojačan južni vjetar i jugo, kao i prolazno i umjereno do jako naoblačenje, osobito u subotu, kada je i najveća vjerojatnost za ponegdje malo kiše,  uglavnom na sjevernom dijelu, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook