FOTO/ NOVE USLUGE NA TRŽIŠTU

Od danas u Sarajevu: Logosoft otvorio najsavremeniji data centar u BiH

Biznis Klub16.03.17, 19:32h

Od danas u Sarajevu: Logosoft otvorio najsavremeniji data centar u BiH
Izgradnja Logosoft Data Centra započela je polovinom 2016. godine, a njegova pouzdanost, sigurnost i dostupnost su ključne odrednice koje će prepoznati klijenti poslovnih informacijsko-komunikacijskih rješenja Logosofta

 

 

Prezentacijom novih mogućnosti i usluga Logosofta, u prostorijama kluba Aquarius Vils, kompanija Logosoft je danas zvanično otvorila impresivni Data Centar, najsavremeniji u Bosni i Hercegovini.

 


Uvodnu riječ na druženju s poslovnim partnerima, klijentima kompanije i velikim brojem novinara održao je Damir Dizdarević, zamjenik direktora i Izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing Logosofta.

 

logosoft-data-centrar-1


„Protekla godina u Logosoftu bila je u znaku velike investicije u naš savremeni Data Centar, koji je jedini ovoga tipa u Bosni i Hercegovini. Informacijsko-komunikacijske tehnologije su jedna od strateških komponenti za razvoj i napredak Bosne i Hercegovine, a naša kompanija, kao lider na tržištu poslovnih informacijskokomunikacijskih rješenja, prepoznala je značaj investiranja u ovaj sektor. Ovaj projekat je dokaz kako bosansko znanje i stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, mogu izgraditi najnaprednija tehnološka rješenja po uzoru na svjetske koncepte, a koja potpuno mogu parirati rješenjima kompanija iz regiona ili Evrope. Na ovu činjenicu smo vrlo ponosni, jer je upravo naša ICT ponuda jedan od ključnih parametara planiranog širenja poslovanja na regiju“, istaknuo je Dizdarević.

 

damir-dizdarevic


Logosoft Data Centar je izgrađen po najsavremenijim tehnološkim, sigurnosnim i ekološkim standardima. Pruža velike kapacitete za smještaj servera i isporuku različitih cloud servisa, uz maksimalnu fizičku i online sigurnost i tehničku podršku 24/7. Dobro razvijena Logosoft optička infrastruktura i pristup servisima brzinama i do 100 Gbps, neovisno od brzine internet pristupa, Logosoft Data Centru daje veliku komparativnu prednost.

 

benjamin-basic-logosoft


“Spektar usluga koji ćemo ponuditi korisnicima je potpuno prilagođen zahtjevima klijenata, njihovim potrebama i budžetu s minimalnim ili nikakvim početnim ulaganjima klijenata. Na ovaj način želimo omogućiti kompanijama svih vrsta, od start-up kompanija, do malih, srednjih i velikih poslovnih organizacija, da se fokusiraju na biznis koji razvija Bosnu i Hercegovinu, a svoj IT prepuste nama. Kvalitetom usluga, jednostavnim rješenjima i brzom implementacijom mi se u potpunosti prilagođavamo korisnicima, što je jedna od temeljnih karakteristika našeg poslovanja,“ poručio je Benjamin Bašić, šef službe za mrežnu infrastrukturu i servise, prezentirajući nove mogućnosti i usluge Logosofta.

 


Izgradnja Logosoft Data Centra započela je polovinom 2016. godine, a njegova pouzdanost, sigurnost i dostupnost su ključne odrednice koje će prepoznati klijenti poslovnih informacijsko-komunikacijskih rješenja Logosofta.

 

logosoft-data-centar-2

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook