FOTO/ BOSANKE MIRELA I ALMA U AKCiJI

Kako se BiH promoviše među Arapima: Nigdje nema takvog mira i rahatluka...

Biznis Klub14.03.17, 11:29h

Kako se BiH promoviše među Arapima: Nigdje nema takvog mira i rahatluka...
Bosna i Hercegovina se dugo godina u inostranim medijima spominjala u kontekstu rata i kao nesigurno turističko odredište. Došlo je vrijeme da se ta slika izmijeni...


Mirela Ademović i Alma Mahmutović su Bosanke nastanjene u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje, kako kažu, aktivno rade na promociji turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. One čine dio marketing tima agencije Island Falcon Group.


Trude se da snažnom promocijom, kvalitetnim upravljanjem, kreiranjem strateških i akcionih planova sa jasno utvrđenim ciljevima pretvaraju BiH u svjetski prepoznatu destinaciju.


Naime, Bosna i Hercegovina se dugo godina u inostranim medijima spominjala u kontekstu rata i kao nesigurno turističko odredište.


- Došlo je vrijeme da se ta slika izmijeni... BiH osim turizma ima još mnogo toga za ponuditi i vrlo je značajno raditi na zaštiti njenih resursa i promoviranju istinskih vrijednosti, tradicije, kulture, navika kojima obiluje naša zemlja u kojoj ćete, kao nigdje drugo, naći istinski mir, tj. rahatluk, poručuje Mirela Ademović.

 

mirela-ademovic-1 mirela-ademovic-2


Mirela i Alma učestvuju na raznim svjetskim sajmovima koji se odvijaju u UAE, za koje kažu da u mnogome doprinose pozitivnoj promociji Bosne i Hercegovine.


- Ovakvi i slični projekti su od velike važnosti za našu zemlju jer vaše prisustvo u UAE i vaš  momentalni dodir sa ljudima koji dolaze iz cijelog svijeta su najmoćniji marketinški instrument putem kojeg se mogu promovisati ljepote BiH... Istaći bogatu historiju, prirodne ljepote, banjski i eko turizam, lov i ribolov, prelijepe olimpijske planine, način življenja u gradovima i selima... sve to čini turistički potencijal naše zemlje koji vrijedi i treba promovisati, navodi Alma Mahmutović.

 

alma-mahmutovic-1 alma-mahmutovic-2


Sudeći po interesu Arapa za BiH, koji iz godine u godinu raste, promocija ‘zemlje mira i rahatluka’ je očito uzela maha... I prevelikog, reklo bi se!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook