VIDEO/ Kragujevački rock bend u Sarajevu

'Osvajači' večeras u klubu 'Sloga'

DEPO CLUBBING10.03.17, 11:52h

'Osvajači' večeras u klubu 'Sloga'
Grupa Osvajači nastala je 1990. godine i već u proljeće naredne godine objavljuje svoj prvi album “Krv i Led”. Kao pravi predstavnici melodičnog Hard & Heavy zvuka skrenuli su pažnju na sebe kako autorskim pjesmama, produkcijom, tako i živim nastupima po kojima su bili karakteristični

 

U petak, 10. marta u sarajevskom klubu Sloga će biti održan koncert grupe Osvajači, a ulaznice za ovaj događaj koštaju 15 KM.


Grupa Osvajači nastala je 1990. godine i već u proljeće naredne godine objavljuje svoj prvi album “Krv i Led” u izdanju PGP-RTSa. Kao pravi predstavnici melodičnog Hard & Heavy zvuka skrenuli su pažnju na sebe kako autorskim pjesmama, produkcijom, tako i živim nastupima po kojima su bili karakteristični. Veliki doprinos samom zvuku dao je i legendarni klavijaturista Laza Ristovski iz čijeg studija je izašao prvi album.


Saradnja s njim se nastavlja i na drugom albumu koji se pojavio 1995. godine pod nazivom "Sam", također u izdanju PGP-RTSa. Grupa nastavlja da radi još dvije godine u originalnoj postavi, sve do trenutka kada iz benda odlazi Zvonko Pantović Čipi - karakteristični vokal po kome su Osvajači prepoznatljivi.


Na njegovo mjesto dolazi Nenad Jovanović koji se izuzetno dobro uklopio u tada već jako uvježban i iskusan bend. Ta saradnja rezultira veoma dobrim albumom snimljenim 1999. godine pod nazivom “Vrelina” kome je prethodio singl “Minut Ćutanja” u izdanju T.I.O.L.I. Recordsa. Nažalost, zbog vremena u kom se pojavljuje, album nije naišao na očekivanu reakciju publike i bend pravi skoro petogodišnju pauzu, nakon koje dolazi do ponovnog okupljanja originalne postave.


Osvajači odlučuju da nastave sa radom tako što prvo kreću sa koncertnim aktivnostima koje ih uvjeravaju da pjesme sa prvog i drugog albuma publika nije zaboravila, dok je istovremeno bend stekao nove fanove koji željno očekuju novo izdanje.


“Sad Je Na Mene Red” izlazi 2015. godine i pjesme sa novog albuma, kao što su naslovna ili “Pakleni Put” su već postale standard na live nastupima.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!