Osim ljubavi, vezuje ih i posao

Ovo je supruga Emira Kusturice: 'Maja je centralna emocija naše familije, ona je vezivno tkivo'

Lifestyle10.03.17, 09:32h

Ovo je supruga Emira Kusturice: 'Maja je centralna emocija naše familije, ona je vezivno tkivo'
Iako se Maja rijetko pojavljuje u javnosti, njen suprug rado govori o njoj u brojnim intervjuima

 

Iako su neke od najljepših žena ex-yu kinematografije titulu zavodnica dobile nakon što su igrale u filmovima Emira Kusturice, čini se da je proslavljeni reditelj svoje srce davno poklonio samo jednoj ženi, piše beogradski Blic.

 

Maja i Emir Kusturica u braku su duže od 25 godina i imaju sina Stribora i kćerku Dunju, a osim ljubavi, ovaj par vezuje i poslovna saradnja. Naime, Maja je producirala Kusturicine filmove "Život je čudo" i "Zavet", a saradnja nije izostala ni u posljednjem ostvarenju "Na mlečnom putu", u kom Kusturica igra uz Monicu Bellucci.

 

maja-emir-kusturica

 

Iako se Maja rijetko pojavljuje u javnosti, njen suprug rado govori o njoj u brojnim intervjuima.

 

- Maja je centralna emocija naše familije, ona je zapravo vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih pa do danas stub je naše porodice - rekao je svojevremeno reditelj za "Story".

 

maja-kusturica

 

- Moja supruga završila je književnost, ali kada sam se vratio iz Francuske na najbolji način se pokazala kao producent i zahvaljujući svojoj umiješnosti učinila ono što je u filmu najteže – da sačuva novac i usmjeri ga na platno. Upravo tako mi je pomogla da završim posljednja tri filma - rekao je Kusturica.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook