VIDEO/ Svjedočio napadu na željezničkoj stanici

Sarajlija snimio potresne scene iz Dusseldorfa: 'Gledali smo Džeku u kafiću, a onda je nastao haos'

Hronika10.03.17, 08:31h

Sarajlija snimio potresne scene iz Dusseldorfa: 'Gledali smo Džeku u kafiću, a onda je nastao haos'
Izađemo mi napolje, nas pet-šest. Ispred željezničke stanice vanredna situacija, helikopteri, policijska kola i policajci na sve strane. Unutra vidimo leže krvavi ljudi, govori za Avaz Asef, koji je po izlasku iz kafića mobitelom snimio potresne scene sa lica mjesta

 

Njemački grad Dusseldorf sinoć nije ličio na sebe. Stotine policajaca, desetine policijskih automobila, dva helikoptera. Panika, trka, frka. Jednom riječju, nezapamćena vanredna situacija u gradu mode i kulture. Ovako je svoju ispovijest za Avaz.ba započeo Sarajlija Asef Šahović, svjedok krvavog napada na željezničkoj stanici u Dusseldorfu.

 

- Sjedili smo u kafiću udaljenom pedesetak metara od glavnog kolodvora. Gledali Edina Džeku i njegovu Romu protiv Lyona. Najednom su u kafić počeli ulaziti Marokanci, Afrikanci, panično vičući na svojim jezicima. Nama koji smo već bili unutra nije ništa bilo jasno - rekao nam je Šahović.

 

Potom ga je nazvao brat, koji ga je priupitao šta se dešava.

 

- Gdje, bolan? - upitao je svog brata Asef.

 

 - Pa eto tu na željezničkoj stanici - odgovorio mu je brat.

 

- Izađemo mi napolje, nas pet-šest. Ispred željezničke stanice vanredna situacija, helikopteri, policijska kola i policajci na sve strane. Unutra vidimo leže krvavi ljudi - govori za Avaz Asef, koji je po izlasku iz kafića mobitelom snimio potresne scene sa lica mjesta.

 

 

Od okupljenih je čuo kako je jedan muškarac izašao iz voza i najednom samo počeo mahati i sjekirom udarati ljude oko sebe.

 

- Navodno su bila dvojica. Jednog su uhvatili, a za drugim valjda tragaju. Pet-šest osoba je povrijeđeno. U njemačkim medijima još uvijek ne znaju motiv napada, kao ni identitet napadača - kazao je sinoć za Avaz Asef.

 

Kako je kasnije potvrđeno, sedam osoba je povrijeđeno na željezničkoj stanici u Dusseldorfu, a napadač je psihički bolesnik s područja bivše Jugoslavije.

 

Inače, Asef je rođeni Sarajlija, ali duži niz godina kao privatnik radi i živi u Dusseldorfu.

 

- Mi ovdje nemamo terora. Ovo je grad mode i kulture. I sad najednom, desi nam se ovakvo nešto - dodao je za kraj razgovora za Avaz.ba Asef Šahović.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook