RADNICI KOMPANIJE 'GIKIL' NAJAVILI ŠTRAJK

Direktor poručuje: Kašnjenje pola plate jedan dan ne treba biti razlog za štrajk! A veća je od prosjeka u FBiH!

Hronika04.03.17, 09:48h

Direktor poručuje: Kašnjenje pola plate jedan dan ne treba biti razlog za štrajk! A veća je od prosjeka u FBiH!
Kašnjenje pola plate jedan dan ne bi trebao biti razlog za stupanje u štrajk, naročito uz činjenicu da je zaostala isplata svim radnicima isplaćena isti dan kada je i informacija o štrajku objavljena, navodi se u saopštenju uprave kompanije GIKIL

 

Povodom odluke o sprovođenju i organizovanju generalnog štrajka kojeg je najavila sindikalna organizacija naše kompanije, rukovodstvo Global Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) izražava žaljenje zbog nedostatka razumijevanja koje je zajedničkim naporima građeno posljednih mjeseci u cilju isplaćivanja plaća na vrijeme i osiguravanja stabilnosti poslovanja.


Kašnjenje pola plate jedan dan ne bi trebao biti razlog za stupanje u štrajk, naročito uz činjenicu da je zaostala isplata svim radnicima isplaćena isti dan kada je i informacija o štrajku objavljena, tj. jučer, 3. marta 2017. godine.


Istovremeno, želimo naglasiti da sve ovo ni u kom slučaju ne treba biti povezano sa aktuelnim štrajkom radnika Koksno-hemijskog kombinata Lukavac (KHK), jednog od osnivača u većinskom vlasništvu Vlade Tuzlanskog lantona, koji plaće nisu dobili 30 mjeseci.


Rukovodstvo GIKIL-a je posvećeno osiguravanju poboljšanja finansijskih rezultata na izuzetno konkurentnom međunarodnom tržištu i obezbjeđivanju stabilnosti direktnog zapošljavanja 1000 radnika koji primaju u prosjeku 20 posto veću platu od prosjeka u Federaciji BiH zajedno sa drugim beneficijama.


Rukovodstvo se nada većem razumijevanju i uvažavanju situacije od strane radnika kako bi, zajedničkim naporima, kompanija ostala konkurentna, ali i napredovala, navodi se u saopštenju generalnog direktora ove kompanije Debasisha Gangulya.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook