Promocija albuma benda dRUMELODY u sarajevskom klubu LOFT

AERO: Elektronska muzika, animacija i film

DEPO CLUBBING03.03.17, 14:22h

AERO: Elektronska muzika, animacija i film
- Radio sam ono što najviše volim. Animaciju, film i svirao bubnjeve. Sretan sam da je to otkupio Warner music jer radi se o puno uređenijem odnosu za umjetnike, nego što je to kod nas, rekao je Berin Tuzlić

 

U klubu „Loft“  sinoć je održana promocija vinyl izdanja dRUMELODY albuma  AERO, kojeg je objavio veliki Warner music, a čiji je autor  sarajevski umjetnik Berin Tuzlić.


dRUMELODY je  jedinstven projekat, koji spaja muziku, animaciju i film, pa je sinoć prikazan  i video spot za pjesmu Bad sunshine koji je urađen prema Berinovom stripu DEVIL IN SIDE, a stripovi koji su izloženi na poseban način, okupirali su pažnju gostiju.

 

aero-promocija-1


„Radio sam ono što najviše volim. Animaciju, film i svirao bubnjeve. Sretan sam da je to otkupio Warner music jer radi se o puno uređenijem odnosu za umjetnike, nego što je to kod nas“,  rekao je Berin Tuzlić koji  07. marta AERO promovira u Zagrebu, u klubu Vinyl.


Album je dostupan na tržištu diljem zapadne Evrope kao i na Deezeru i drugim muzičkim streamovima. Balerina Samra Mlinar Mandić je otvorila promociju plesnim performansom uz pjesmu SATURN, pa kasnije nije bilo teško ni goste rasplesati. Koreografija koju je Samra kreirala bit će u sportu za ovu pjesmu.

 

aero-promocija-berin


Razvojem tehnologije, posebno u elektronskoj muzici ritam mašine istiskuju bubnjare. U ovom slučaju je obrnuto. Berin je sve odsvirao na bubnjevima, što je sinoć i demonstrirao tek kratkim live actom, a svi su htjeli još.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook