FILMSKA ZVIJEZDA NA PReMIJERI U BEOGRADU

Monica Bellucci otkrila zašto je snimila film s Kusturicom i kakav je slavni reditelj prema ženama...

Showbizz26.02.17, 13:44h

Monica Bellucci otkrila zašto je snimila film s Kusturicom i kakav je slavni reditelj prema ženama...
- Snimanje je ponekad fizički bilo jako zahtjevno, ali moram da kažem da je za svakog umjetnika važno da se ne dosađuje, a s Emirom se čovjek nikada ne dosađuje, kaže lijepa glumica


Italijanska zvijezda Monica Bellucci, glavna junakinja filma "Na mliječnom putu" kojim je u Sava centru započeo 45. jubilarni FEST, nakon ovacija koje je pokupila poslije premijere zahvalila se reditelju Emiru Kusturici, ali i istakla da je veoma sretna što je boravila u Srbiji, prenosi Nedjeljnik.rs.


"Saradnja na ovom filmu je dugo trajala, tri godine, i dala je mogućnost da na neki način Emir i ja jedno drugom oplemenimo život", izjavila je lijepa glumica. "Veoma sam sretna što sam boravila ovdje, upoznala sam u Srbiji sjajne ljude, i zahvalna sam na gostoprimstvu, pažnji i prijateljstvu koje sam ovde osjetila."


Jedna od najljepših glumica evropske kinematografije pojavila se pred brojnim novinarskim ekipama zajedno sa Kusturicom i glumicom Slobodom Mićalović, koja u "Mliječnom putu" takođe igra jednu od glavnih uloga.


"Bila sam jako sretna kad me je Emir pozvao da radimo zajedno, zato što sam cijenila njegovo dotadašnje djelo, a film "Na mliječnom putu" pokazuje i koliko on cijeni žene", dodala je italijanska diva.


"Napisao je dva sjajna lika za mene i Slobodu Mićalović, i ja tu svoju ulogu doživljavam kao pravi dar. Snimanje je ponekad fizički bilo jako zahtjevno, ali moram da kažem da je za svakog umjetnika važno da se ne dosađuje, a s Emirom se čovjek nikada ne dosađuje, i nije slučajno što ga zovemo profesorom. Kao glumica puno sam naučila iz saradnje sa njim, on za mene nije samo reditelj, već kompletan umetnik u svakom smislu te riječi. Naš film je izašao u Rusiji i Portugaliji, trebalo bi da se pojavi u bioskopima u Španiji, Italiji, Francuskoj i drugim zemljama, i svi se jako radujemo zbog toga."


Glumica je objasnila da je svim projektima u karijeri pristupala sa umjetničke tačke gledišta, a da se politikom nikada nije bavila. Tako je za nju i ovaj film, iako se radnja dešava u ratnom okruženju, ljubavna priča.


"Mi smo snimali balkanski rat u zemlji punoj ljepote, ali i punoj patnje. Nijednog trenutka, ipak, nismo priči pristupili iz političke vizure, već isključivo iz umjetničke, i tu je taj dualitet koji uvijek postoji u Emirovim filmovima - osciliranje između stvarnosti i fantazije. To je možda i zbog njegovog ličnog iskustva, on je na neki način time možda pobjegao od teškoća i bola preko sna, preko filma", istakla je Bellucci.


U kotroverznim filmskim projektima kojih ima pregršt u karijeri, učestvovala je, kako je navela, zbog toga što su joj potrebni glumački izazovi, osjećaj da je "živa kao glumica", a upravo tu živost pronašla je u Kusturičinom filmu.

 

"Snimanje filmova je stalna avantura. Kroz glumu sam upoznavala i druge ljude i sebe, na razne načine. To iskustvo omogućilo mi je da saznam i o svojoj 'mračnoj strani', ali i o 'mračnoj strani' drugih."

 

(Nedjeljnik.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook