Još jedan u nizu

Denis Challenger napustio Demokratsku frontu: Evo šta su poručili iz stranke

Front24.02.17, 15:10h

Denis Challenger napustio Demokratsku frontu: Evo šta su poručili iz stranke
Tačno je da pojedini dosadašnji članovi DF-a, nakon što su saznali da se ne nalaze u prijedlogu novih općinskih Povjereništava u sarajevskim općinam, pokušavaju svoj dalji angažman naći u SDP-u BiH

 

Denis Challenger vijećnik u Općini Centar napustio je Demokratsku frontu.

 

Njegovim napuštanjem, nastavljen je odlazak članova čiji je predsjednik Željko Komšić. Neki ugledni članovi DF-a su stranku napustili svojevoljno dok su drugi izbačeni.

 

Damir Marjanović, Reuf Bajrović, Emir Suljagić, Mario Vukasović, Neira Dizdarević, Emir Osmanbašić, Ana-Marija Tadić-Jakovljević, Elmir Šator, Alija Šuko, Ilhan Bušatlić, Neno Zuko, Goran Mihaljević, Enver Pehlić, Refik Purić, Sejo Bukva, Goran Akšamija, Mirsad Pinđo i Mersiha Mehmedagić, Karolina Karačić, Sead Srna i Dževad Topić... samo su neka od imena koja više nemaju člansku knjižicu Demokratske fronte.

 


Tim povodom oglasili su se i iz Demokratske fronte, te su uputili saopćenje za javnost:

 

Vezano za pisanja pojedinih medija o navodnom osipanju DF-a u Sarajevu, a zarad istine, dužni smo javnosti saopštiti sljedeće činjenice:
 
-         Tačno je da pojedini dosadašnji članovi DF-a, nakon što su saznali da se ne nalaze u prijedlogu novih općinskih Povjereništava u sarajevskim općinam, pokušavaju svoj dalji angažman naći u SDP-u BiH.


-         Tačno je da je to njihovo demokratsko pravo. Pravo da ne budu zadovoljni svojom pozicijom u DF-u i da svoje ambicije pokušaju ostvariti u drugim strankama, uključujući i SDP BiH.


-         Tačno je da ih SDP-u “podvodi” Mufid Lojo, bivši član S BiH-a, SDP-a i DF-a. Usput rečeno, čovjek koji je izbačen iz DF-a zbog slučaja poznatog MUP-u Kantona Sarajevo.


-         Tačno je da je jutros Mufid Lojo tražio da njega i Denisa Challengera primi Nermin Nikšić, te tražio da ih prime u članstvo SDP-a, a o čemu je Nikšić  obavijestio Komšića.


-         Tačno je da Mufid Lojo ovo zapravo radi po nalogu SDA (ako bude potrebno možemo i detaljno objasniti sa kojim dijelom SDA i sa kojim novinarsko - političkim krugom), sa ciljem slabljenja DF-a i sa podmuklim pokušajem da zbog ovoga izazove sukob DF-a i SDP-a.


-         Tačno je da ni u čemu sto su planirali u SDA, a izvode razne “Loje”, neće uspjeti! Niti su oni tako kvalitetni ljudi da mogu imati utjecaj na DF, niti će uspjeti izazvati politički sukob između DF-a i SDP-a.


 
A SDP-u poručujemo da smo svjesni  izazova i odgovornosti koji stoje pred nama i da nećemo dopustiti da zajednički projekat na kojem radimo zaustave ni SDA ni razne “Loje”. A neka im je sa srećom sa “novim kadrovima” ako odluče da ih prime!
, poručili su iz DF-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook