zima ne posustaje

Proglašen narandžasti meteoralarm: Obilne padavine u cijeloj BiH

Hronika24.02.17, 08:26h

Proglašen narandžasti meteoralarm: Obilne padavine u cijeloj BiH
Zbog obilnih padavina izdat je i narandžasti meteoralarm za cijelu Bosnu i Hercegovinu

 

U Bosni i Hercegovini u toku dana se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti obilnije padavine u cijeloj zemlji.

 


Zbog obilnih padavina izdat je i narandžasti meteoralarm za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

 

Jake padavine od poslijepodnevnh sati i u noći na subotu. Krajem dana će doći do pada temperature zraka i kiša će u noći na subotu preći u snijeg ili susnježicu u većem dijelu zemlje, osim na jugu.

 

Očekivana količina padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne je od 30 do 70 litara po metru kvadratnom. U većem dijelu Bosne se očekuje od 20 do 50 litara po metru

kvadratnom.

 

Vjetar umjerene jačine sa jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18 stepeni.

 

U Sarajevu prije podne umjerena naoblaka,a u drugoj polovini dana očekuje se naoblačenje i poslije podne kiša.

 

U noći na subotu očekuje se da kiša pređe u snijeg, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Ivan-sedlo, Sokolac i Zvornik 6, Bijeljina, Livno i Trebinje 7, Srebrenica, Tuzla i Zenica 9, Bugojno, Sarajevo i Čapljina 10, Drvar 11, Gradačac, Jajce i Mostar 12, Bihać, Neum i Prijedor 13, Banja Luka 14 i Sanski Most 15 stepeni.

 

Sutra Hercegovini oblačno sa kišom. U Bosni prije podne sa snijegom ili susnježicom. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook