nakon turbulentnih izjava u beogradu

Cerić: Danas je Ivanić javno izdao BiH! Otišao je u tuđu zemlju da cinkari vlastitu državu!

Front22.02.17, 17:53h

Cerić: Danas je Ivanić javno izdao BiH! Otišao je u tuđu zemlju da cinkari vlastitu državu!
Ostavljam čitateljima ovoga teksta da sami ocjene koje je od navedenih zakletvi Ivanić pogazio tako što je otišao u drugu- tuđu zemlju- državu da cinkari vlastitu zemlju- državu- piše Cerić

 

Izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Milorada Dodika, premijerom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa Reisu-l-ulema (1993-2012) dr. Mustafa Cerić smatra izdajom Bosne i Hercegovine dodajući da “nije zabilježeno u povijesti da je šef jedne zemlje-države javno odavao-prodavao interese vlastite zemlje-države”.

 

Tim povodom Cerić se oglasio saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti. 

 

Dodik je već svima poznat po svojim javnim izjavama- izdajama Bosne. Zbog toga je pod sankcijama.

 

Mladen Ivanić je dugo oklijevao da to isto učini. No, nije više mogao izdržati. Danas je u Beogradu prelomio preko koljena.

 

- Bit ćemo u dnevnoj komunikaciji i preduzimati adekvatne političke mjere, kazao je Ivanić nakon današnjeg sastanka u vili "Mir" u Beogradu, gdje su se okupile srpske vođe (Nikolić, Vučić, Ivanić i Dodik) kako bi još jednom kolektivno negirali genocid, poricali međunarodno pravo, popljuvali savjest čovječanstva i zastrašili žrtve genacida.

 

Mladen Ivanić je formalno predsjedavajući Predsjedništva države Bosne i Hercegovine. Položio je zakletvu ovim riječima – “Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana. “

 

Ostavljam čitateljima ovoga teksta da sami ocjene koje je od navedenih zakletvi Ivanić pogazio tako što je otišao u drugu-tuđu zemlju-državu da cinkari vlastitu zemlju-državu. Nije zabilježeno u povijesti da je šef jedne zemlje-države javno odavao-prodavao interese vlastite zemlje-države. Danas se, eto, i to dogodilo u Beogradu - predsjedavajući države Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić je iznevjerio interese vlastite zemlje-države Bosne i Hercegovine. 

 

Ima li snažnijeg argumenta od ovoga da je Srbija saučesnik u zločinu genocida koji se dogodio u Bosni nad Bošnjacima?

 

Ima li snažnijeg razloga od ovoga zbog kojeg treba podignuti reviziju presude protiv Srbije za genocid u Bosni?

 

Ima li ružnije poruke žrtvama genocida da nemaju pravo na istinu i pravdu?

 

No, unatoč svemu, Bošnjaci/Bosanci, koji su sačuvali mir i dostojanstvo u najtežim vremenima, koji su preživjeli genocid, treba da budu i ostanu jedinstveni u zahtjevu za istinom i pravdom, kao jedinim putem do istinskog mira i iskrenog pomirenja. 

 

Oni koji vjeruju u istinu i pravdu, vjeruju u mir i pomirenje.

 

Oni koji su danas objavili u Beogradu 'Ovo je krah pomirenja', ne vjeruju ni u istinu, ni u pravdu!

 

Oni su na krivom putu!- navodi se u saopćenju Mustafe Cerića. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook