Iz SDA potvrdili

Halid Genjac će mijenjati Amira Zukića

Front22.02.17, 10:54h

Halid Genjac će mijenjati Amira Zukića
Generalnom sekretaru Stranke demokratske akcije Amiru Zukiću i njegovom vozaču Seidu Fazlagiću jučer je određen jednomjesečni pritvor nakon što su u petak uhapšeni u okviru predmeta Bosna

 

Halid Genjac, predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije, mijenjat će uhapšenog Amira Zukića na poziciji generalnog sekretara i to u političkom dijelu.

 

"Političke organizacione poslove koji proizilaze iz funkcije generalnog sekretara SDA na privremenoj osnovi obavljat će predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjaca, dok će materijalno finansijske poslove obavljati stručna osoba iz Centrale SDA", rečeno je za N1 u Službi za odnose s javnošću SDA.

 

Generalnom sekretaru Stranke demokratske akcije Amiru Zukiću i njegovom vozaču Seidu Fazlagiću jučer je određen jednomjesečni pritvor nakon što su u petak uhapšeni u okviru predmeta Bosna. 

 

Prvi operativac SDA tako će iza rešetaka provesti mjesec dana zbog, kako je pojašnjeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela, dok je pritvor za Fazlagića zatražen jer postoji opasnost od bjekstva te ponavljanja krivičnog djela.

 

Zukić se sumnjiči za nezakonito zapošljavanje, odnosno da je sa Safetom Bibićem organizovao grupu kojoj se pridružilo više osoba, a s ciljem nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkih kadrova u javna preduzeća.

 

Fazlagiću je na teret stavljeno pomaganje počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook