Blogerica Barbara ušla je u Novu godinu na najslađi mogući način, a i vi zaslužujete zasladiti 2017. ovim genijalnim i jednostavnim receptom.
Torta je bez glutena, što znači da sam koristila bezglutenske kekse i pržene lješnjake za podlogu. Također, slastica će vas oduševiti svojom jednostavnošću- piše Punkufer.hr.
Brza priprema svega par sastojaka, a ni ovaj put vam neće trebati pećnica. Moram priznati da meni, obzirom na hladnoću, nije trebao niti hladnjak. Bilo je dovoljno tortu staviti na balkon na 2 sata i mogli smo ju konzumirati.
Još recepata i inspiracije potražite na Barbarinom blogu Foodiona, Facebook stranici ili YouTube kanalu. Uživajte!
Nutella cheesecake
Sastojci:
Podloga:
120 g keksa
50 g maslaca
10 g krupno sjeckanih prženih lješnjaka
1 kašika Nutelle
Krema:
40 g šećera u prahu (opcionalno)
250 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
5 kašika Nutelle
Priprema:
1. Izmrvite kekse (petit ili neke bezglutenske) i pomješajte s otopljenim maslacom.
2. Kašiku nutelle otopite na pari i pomiješajte s keksima i maslacem te dodajte krupno sjeckane lješnjake.
3. Smjesu utisnite u kalup za torte (ja sam koristila kalup promjera 18 centimetara) i stavite u hladnjak na pola sata da se stisne.
4. Za to vrijeme pripremite kremu tako da u zdjeli izmiksate mascarpone sa slatkim vrhnjem. Dodajte Nutellu koju ste prethodno malo "otopili" na pari i promiješajte sve skupa špatulom.
5. Kremu prebacite na podlogu i ostavite u hladnjaku ili balkonu na 2-3 sata da se stisne. Ohlađenu tortu možete ukrasiti prema želji.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook