Kakva bi to bila jesen i zima bez šolje kuhanog vina?
Donosimo vam recept za ovaj klasik koji će utopliti hladne kosti i zadovoljiti najzahtjevnija nepca.
Sastojci:
750 ml crnog vina
150 grama šećera
100 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
Korica jednog limuna
Korica jedne naranče
1 zvjezdani anis
1 štapić cimeta
5 klinčića
1 čajna kašikica muškatnog oraščića
Prstohvat đumbira u prahu
Priprema:
1. Stavite šećer, začine i korice od limuna i naranče u lonac. Preko šećera prelijte dio vina tek toliko da se isti otopi, pa sve zajedno kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 4 do 5 minuta dok smjesa ne postane ljepljiva i gusta.
2. U lonac dodajte ostatak vina i smanjite temperaturu na najmanje. Vino ne bi smjelo zaključati jer će u tom slučaju ispariti sav alkohol. Umjesto toga nježno ga termički obradite još pet minuta, odstranite anis i klinčiće i poslužite sa svježim kriškama naranče. Živjeli!
(Punkufer.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook