probajte mu odoljeti

Novo ruho cheesecakea: Svilenkasta smjesa sira u pečenoj jabuci sa prelivom od...

Auto & Dom02.08.16, 16:13h

Novo ruho cheesecakea: Svilenkasta smjesa sira u pečenoj jabuci sa prelivom od...
Posluživanje je originalno, a recept jednostavan

 

Ko bi odolio svilenkastoj smjesi sira sakrivenoj u pečenoj jabuci s preljevom od karamele ili čokolade
   

DONOSIMO vam recept za jedan vrlo neobičan cheesecake. Posluživanje je originalno, a recept jednostavan. Ko bi odolio svilenkastoj smjesi sira sakrivenoj u pečenoj jabuci sa preljevom od karamele ili čokolade?

 

Sastojci:

 

6 velikih jabuka

220 g svježeg sira

4 jušne kašike šećera

1 kašika ekstrakta vanilije

1 veliko jaje

1 kašika cimeta

unutrašnjost jabuka koje ste izdubili

 

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Posuda za pečenje treba biti dovoljno velika da se jabuke ne dodiruju.

Izrežite vrh jabuke i polako malom kašikom ili nožićem izdubite unutrašnjost. Ostavite opnu debljine 1-2 centimetra.

Meso jabuke nasjeckajte, a koštice odvojite.

Kremasto izmiksajte jaja uz dodavanje šećera i vanilije.

Kada se šećer u potpunosti otopi dodajte svježi sir i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Potom dodajte cimet i nasjeckanu jabuku.

Napunite izdubljene jabuke do 2/3.

Pecite na masnom papiru 20-25 minuta (ovisno o veličini jabuka) dok jabuke ne omekšaju, a sirno punjenje se digne.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i poslužite uz topli umak od karamele, rastopljenu čokoladu ili sladoled od vanilije.

 

Prijatno!

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook