u okviru festivala 'baščaršijske noći'

Kolektivna izložba 'Mozaik 40': Pet poznatih bh. umjetnika 1. jula u Collegium Artisticumu

DEPO Art29.06.16, 13:47h

Kolektivna izložba 'Mozaik 40': Pet poznatih bh. umjetnika 1. jula u Collegium Artisticumu
Kolektivna izložba "Mozaik 40" okuplja pet bosanskohercegovačkih autora različitih umjetničkih profila i likovnih izraza. Svaki od pet umjetnika izložit će osam radova koji će činiti jednu cjelinu unutar veće strukture koja u osnovi podražava mozaik

 

 

Izložba "Mozaik 40", koja će se održati u okviru Festivala "Baščaršijske noći", bit će otvorena u petak, 1. jula, u Collegium Artisticumu, sa početkom u 18:30 sati.

 
Na izložbi učestvuju: Amela Hadžimejlić, Džeko Hodžić, Edin Numankadić, Izet Alečković i Muhamed Bajramović.

 

Kolektivna izložba "Mozaik 40" okuplja pet bosanskohercegovačkih autora različitih umjetničkih profila i likovnih izraza. Svaki od pet umjetnika izložit će osam radova koji će činiti jednu cjelinu unutar veće strukture koja u osnovi podražava mozaik.


Više dijelova - komadića mozaika, međusobno su veoma različiti i svaki od njih ima pojedinačnu formalno-sadržajnu vrijednost, ali postavljeni jedni do drugih oformljavaju novu smislenu cjelinu i kreiraju neobičnu i jedinstvenu sliku - izložbu.


Organizator izložbe je Javna ustanova "Centar za kulturu Kantona Sarajevo", a realizaciju izložbe su podržali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Udruženje likovnih umjetnika Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook