UMJESTO TEKSTA - ZASTAVE

Predstavnici Srbije nisu htjeli ući u Vijećnicu dok se ne prekriju ploče na kojima piše: Na ovom mjestu srpski zločinci...

Front30.05.16, 09:28h

Predstavnici Srbije nisu htjeli ući u Vijećnicu dok se ne prekriju ploče na kojima piše: Na ovom mjestu srpski zločinci...
Predstavnici Srbije, koji su jučer boravili u glavnom gradu povodom Samita 100 i Samita Brdo-Brijuni, svoj su ulazak u zgradu Vijećnice, kako saznaje novinska agencija Patria, uslovili prekrivanjem spomen-ploča koje svjedoče istinu o urbicidu u glavnom gradu

 

“Na ovom su mjestu srpski zločinci u noći 25/26. 08. 1992. zapalili Nacionalnu i univerzitetsku bibilioteku Bosne i Hercegovine. U plamenu je nestalo više od 2 miliona knjiga, časopisa dokumenata. Ne zaboravite, pamtite i opominjite”.

 

vijecnica-ploca


Ove riječi na našem jeziku ispisane su na spomen-ploči koja se nalazi na ulazu u sarajevsku Vijećnicu. Sa druge strane ulaza nalazi se istovjetna ploča na kojoj je tekst na engleskom jeziku, piše novinska agencija Patria.  


Predstavnici Srbije, koji su jučer boravili u glavnom gradu povodom Samita 100 i Samita Brdo-Brijuni, svoj su ulazak u zgradu Vijećnice, kako saznaje novinska agencija Patria, uslovili prekrivanjem spomen-ploča koje svjedoče istinu o urbicidu u glavnom gradu koji su počinili srpski zločinci.


Upravo ove dvije riječi “srpski zločinci” zaparale su im oči, iako odlično znaju da je to istina. Neko, da li iz Gradske uprave Grada Sarajeva ili protokola Predsjedništva BiH naredio je da se obje spomen-ploče prekriju zastavama EU i BiH, navodi Patria.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!