nakon tvrdnji ministra bezbjednosti bih

Klub novinara Banjaluke oštro kritikovao Mektića: RTRS ne širi fašistoidni sadržaj. Ako misli da je oklevetan...

Front20.05.16, 10:44h

Klub novinara Banjaluke oštro kritikovao Mektića: RTRS ne širi fašistoidni sadržaj. Ako misli da je oklevetan...
Saopštenje prenosimo u cijelosti

 

Klub novinara Banjaluka uputio je u javnost saopštenje povodom tvrdnji ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i kritika iznesenih na račun RTRS-a.

 

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

 

Bilo kakvi napadi na novinare i medijske kuće u istoj su ravni sa neprofesionalnim i pristrasnim radom novinara i medijskih kuća. Napadi na novinare i slobodu medija mogu da izazovu pristrasno izvještavanje i neprofesionalan rad medija, a neprofesionalizam u radu medija kao posljedicu može da izazove grub i ničim opravdan napad na novinare i medije.


Klub novinara Banjaluka zbog toga oštro osuđuje istup ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i kritike iznesene na račun RTRS-a, pogotovo tvrdnje da ova televizijska kuća “širi sadržaje fašistoidnog karaktera”. Ako smatra da je oklevetan ili da je neka medijska kuća nanijela štetu njegovom ugledu, ministar Dragan Mektić, kao i bilo ko drugi, može da potraži zaštitu nadležnih institucija i u skladu sa zakonom.


Isto tako, Klub novinara Banjaluka osuđuje pristrasno izvještavanje i plasiranje neprovjerenih informacija koje se kosi sa svim etičkim i profesionalnim standardima. Nažalost, pristrasnost i neprofesionalizam može se pronaći i prepoznati u radu nekih medija, zbog čega pozivamo sve kolege i medije na objektivan i profesionalan rad, jer će time biti najbolje zaštićeni od bilo kakvih napada i neprijatnosti.


Podsjećamo da javni zvaničnici moraju da imaju veći stepen tolerancije za interesovanje javnosti za njihov rad, pa i detalje iz privatnog života, ali i novinari su obavezni da provjere tačnost svih informacija koje plasiraju u javnost- navodi se u saopštenju Kluba novinara Banjaluka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook