Od 30. maja do 3. juna

Festival 'Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu 2016' i ove godine donosi bogat program

Kultura16.05.16, 11:36h

Festival 'Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu 2016' i ove godine donosi bogat program
Tradicionalne prijateljske zabavno-muzičkre veze Zagreba i Sarajeva će dodatno učvrstiti u sarajevskoj vinoteci Dekanter sa umjetnicima Paulom Jusić i Đelom Jusićem jr. koji će izvesti koncert „Pjesme za dušu“

 

Od 30. maja do 3. juna u Sarajevu će po sedmi put biti održan festival “Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu 2016“.

 

Kao i svake godine, i ovog puta festival donosi različite umjetničke i zabavne forme: nove hrvatske filmove, izložbu, koncerte i multiartistički projekt. 


U sarajevskom kinu Meeting Point u okviru festivala će biti prikazivani novi hrvatski filmovi, pa će publika imati priliku pogledati „Imena višnje“, „ Zagrebačke priče 3“, „Ljudožder vegetarijanac“, „Zvizdan“ i „Život je truba“, a kao gost dolazi i poznati filmski redatelj Branko Schmidt, čija su dva filma u programu. 

 

jabih2016-plakat-za-web


Ono što je novitet ove godine je i činjenica da se preko izložbe "Ciklus“ Petra Barišića sa ALU iz Zagreba, uspostavlja poseban vid saradnje dvije ALU, sarajevske i zagrebačke, a pored autora, dolazi još jedan gost, profesor primjenjene umjetnosti i dizajna Feđa Vukić


Tradicionalne prijateljske zabavno-muzičkre veze Zagreba i Sarajeva će dodatno učvrstiti u sarajevskoj vinoteci Dekanter sa umjetnicima Paulom Jusić i Đelom Jusićem jr., koji će izvesti koncert „Pjesme za dušu“. 


To isto u rokerskom tonu u Cinemas klubu Sloga u zadatku je Teške Industrije, koja svoj najnoviji CD Selfie poklanja sarajevskoj publici. 


Sve će završiti u Cafe Clubu Gogo - Magacin Kabarea s projektom FreeDA, uz mlade glumačke snage iz Hrvatske: Neru Stipičević, Miu Biondić i Petra Cvirna.


- Sve ovo bez pomoći Gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i pokroviteljstva gradonačelnika Milana Bandića teško da bismo uspjeli organizirati, a onda tu su i naši dugogodišnji prijatelji i sponzori. Pridružite nam se i odaberite nešto prema svome interesovanju, uz podatak da su svi naši programi besplatni - poručili su organizatori.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook