VIDEO/FAŠIZAM NA HRVATSKOM JAVNOM SERVISU

Gosti iz BiH zauzimaju mjesto na plaži, a ništa ne troše?!

Arhiva24.08.10, 11:40h

Na komentar Dijane Čuljak Šelebaj o gostima iz BiH koji "zauzimaju mjesta" na hrvatskim plažama ogorčeno su reagirali i portali iz susjedne Hrvatske, smatrajući ga nedopustivim i šovinističkim.POGLEDAJTE VIDEO!

Dnevnik 3Čuljak Šelebaj je nakon priloga o uspješnom opatijskom turizmu razgovarala s gradonačelnikom Omiša Ivanom Škaričićem te ga upitala kakvo je stanje u njegovom gradu. Gradonačelnik je odgovorio da nije tako sjajno kao u Opatiji zbog toga što u Omišu plaže nisu pod koncesijom te nema ekskluzivnih hotela, piše index.hr.

Uslijedilo je kritizirano pitanje voditeljice: "Koliki vam problem u Omišu i općenito na južnom Jadranu predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne i Hercegovine, ništa ne troše, ne zauzimanju apartmane, a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu niti platili?"

Gradonačelniku je odgovoriti na takvo pitanje bilo više nego očito neugodno te je rekao da to nije najveći problem hrvatskog turizma.

"Pa... moje mišljenje je da oni nisu tolika šteta za hrvatski turizam kako ih neki žele predstaviti. Naime, oni ipak nešto troše i plaćaju parking. Konkretno, kod nas je u gradu velika plaža i parking se plaća pet kuna na sat, a vjerojatno nešto i potroše. Mislim da hrvatski turizam ima puno većih problema sa sivom ekonomijom, neplaćanjem boravišnih pristojbi i neprijavljivanjem gostiju", zaključio je gradonačelnik.

Razgovor urednice HTV-og trećeg Dnevnika Dijane Čuljak Šelebaj i gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića razljutio je građane BiH do te mjere da se služba za gledatelje na zagrebačkom Prisavlju ne može odgovoriti na svu količinu poziva koju primaju cijelo jutro.

(index.hr, DEPO/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook