EPILOG NA SUDU

Ništa od pomirenja: Pjevač Šaćir Ameti tužio Almira Ajanovića nakon skandala na Vlašiću

Showbizz23.04.16, 17:24h

Ništa od pomirenja: Pjevač Šaćir Ameti tužio Almira Ajanovića nakon skandala na Vlašiću
Ameti je najavio tužbu odmah nakon nemilog događaja, a podnio ju je prije nekoliko dana. Kaže da se s Ajanovićem nije susretao niti čuo nakon povreda koje je zadobio na Vlašiću

 

Pjevač Šaćir Ameti, koji je zadobio povrede nakon skandala koji se odigrao na Vlašiću, pokrenuo je parnični postupak protiv Almira Ajanovića, autora pjesme “Ljubav je...”, s kojom će se Bosna i Hercegovina predstaviti na Eurosongu 2016. u Štokholmu.

 

Ameti je najavio tužbu odmah nakon nemilog događaja, a podnio ju je prije nekoliko dana. Kaže da se s Ajanovićem nije susretao niti čuo nakon povreda koje je zadobio na Vlašiću.


- Nisam želio da se sretnem s njim nakon toga niti želim ikada više u životu. Povrijedio me je, ne samo fizički. Povrijedio je i ljude s kojima radi. Ishod onoga što je uradio je jasan, krivicu je sam priznao - kazao je Ameti,koji je svjestan da mu povreda nije namjerno nanesena, ali da je dobio udarac ničim izazvan.


- Nemam ništa protiv njega lično i toga kako se bavi muzikom. Poznavali smo se i ranije i podržavali kada je posao u pitanju. Želim da završim ovo suđenje, koje je neminovno. Svi znaju šta je bilo i šta se dogodilo. Imam mnogo svjedoka. Ako se ranije dogovorimo, možda se cijeli proces i brže okonča, nije do mene. Almir je znao da ću ga tužiti – naveo je Ameti.


Osim Ametija, priča se da je i Dalal Midhat-Talakić zadobila je povrede i bila žrtva napada Almira Ajanovića, ali se ona nije odlučila na tužbu.


Šaćir odaje da mu nikako nije bila želja da cijela priča oko Eurosonga propadne.
 

- To su velike stvari, u slučaju povlačenja iz projekta, bili bi veliki penali za našu zemlju i BH Eurosong - kazao je Ameti, koji unatoč svemu smatra da naša ekipa, koja je marljivo više od tri mjeseca radila na pjesmi i njenoj promociji, zaslužuje da ide u Štolkhom...ali bez Ajanovića.

 

(Express.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook