GRAĐANI ŽIVIM ZIDOM SPRIJEČILI DELOŽACIJU

Umirovljenica Kata Šarić ostaje u stanu do konačne odluke Ustavnog suda BiH

Hronika20.02.16, 19:52h

Umirovljenica  Kata Šarić ostaje u stanu do konačne odluke Ustavnog suda BiH
Ustavni sud BiH uvažio je žalbu umirovljenice Kate Šarić iz Mostara kojoj je Općinski sud u Mostaru naložio iseljenje iz stana

 

"Ustavni sud BiH usvojio je zahtjev za donošenje privremene mjere i naložio Općinskom sudu Mostar i Županijskom sudu da ne provodi postupak iseljenja iz stana Kate Šarić", stoji u odluci do koje je došao portal Republikainfo.com

 

 Kako se navodi, Odluka stupa na snagu odmah i obvezujuća je do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH.

 

 Podsjetimo, Kati Šarić je Općinski sud u Mostaru zbog duga od 8 tisuća maraka oduzeo stan od 52 četvorna metra i odmah ga potom prodao djelatnici tog suda i to za 25 tisuća konvertibilnih maraka.

 

 Deložacije Kate i njezine obitelji bila je zakazana 27.siječnja ove godine no spriječena je zahvaljujući više stotina građana koji su formirali živi zid ispred ulaza zgrade u kojoj se nalazi stan.

 

 Kati Šarić i njezinoj obitelji u ovom slučaju pomažu odvjetnici i to bez ikakve naknade. Nadaju se kako će suci Ustavnog suda BiH poništiti sve odluke donesene na Općinskom sudu Mostar čime bi se cijeli spor vratio na početak.

 

(FENA/dh)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!