Sastanak za Zvizdićem i Crnatkom

Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz večeras stiže u Sarajevo

Front07.02.16, 11:26h

Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz večeras stiže u Sarajevo
Ministar za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Sebastian Kurz doputovat će večeras u Sarajevo, a sutra će se sastati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom

 

Istog dana, prisustvovat će svečanom otvaranju Godine kulture Bosna i Hercegovina  - Austrija 2016, koje će biti upriličeno u Narodnom pozorištu Sarajevo.

 

Također, ministri Kurz i Crnadak će učestvovati u diskusiji pod nazivom "Culture Talk Bosna i Hercegovina - Austrija - uloga umjetnosti i kulture", koja će biti održana u Narodnom pozorištu Sarajevo.

 

Ministar Crnadak je za današnji "Dnevni avaz" izjavio da je ova posjeta sastavni dio zvaničnog početka godine kulture „Austrija-BiH 2016".

 

- Mi smo već razgovarali o aplikaciji, ali i u ponedjeljak će mo na sastanku još jednom prenijeti najnovije detalje iz naših aktivnosti. Siguran sam da ćemo od Austrije imati podršku, koja je zainteresirana da naš evropski put ide brzo - kazao je Crnadak za "Avaz".

 

(FENA/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook