KAKVO ZANIMANJE

Postanite diplomirani kobasičar!

Arhiva19.08.10, 12:02h

Ljubitelji kobasica u Njemačkoj već neko vrijeme mogu pohađati studij za pripremu svog omiljenog nacionalnog jela- kobasice! A uče i koje pivo i muzika, uz koju kobasicu, najbolje pašu.

KobasiceStudenti na Akademiji za pripremu kobasica, u Nojmarktu, čiji je osnivač Norbert Vitman poznati ljubitelj kobasica, uče kako pripremiti kobasice.

Tu su i diplomski kolegijumi koji pokrivaju izradu senfova za kobasice, kombinovanje kobasica i vrsta piva te odabir muzike koja najbolje odgovara određenoj vrsti kobasica.

Napredniji učenici mogu čak ići na majstorski kurs izrade bavarska bijele kobasice, koja ima poseban status u Njemačkoj.

- Volim tu bijelu kobasicu i moram je jesti dva puta dnevno. Nedjelja je jedini dan kada ne jedem bijelu kobasicu - kaže Vitman i dodaje da se među studentima nalaze ljudi iz cijelog svijeta koji šire dobre vijesti o njemačkim kobasicama.

Akademija za pripremu kobasica službeno je započela s radom 2006. godine.

(net.hr, BLIN/sv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook