povodom pretresa i hapšenja Radončića

Oštra reakcija iz SBB-a: Ovo je besprizorna politička montaža i zloupotreba pravne države od strane pravosudne mafije!

Front25.01.16, 17:13h

Oštra reakcija iz SBB-a: Ovo je besprizorna politička montaža i zloupotreba pravne države od strane pravosudne mafije!
Povodom upada SiPA-e u redakcijske prostorije Dnevnog avaza te hapšenja predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, zvanično su se oglasili i iz same stranke SBB. Saopštenje prenosimo u cijelosti

 

SBB najoštrije osuđuje besprizornu zloupotrebu pravne države od strane pojedinaca iz pravosudne mafije. Privođenje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića je krajnje neprimjerena demonstracija sile i dosad nezabilježenog načina pokušaja eliminacije političkih protivnka od strane porodično - kriminalnih klanova i odmetnutih centara moći.

 

SBB je potpuno uvjeren da je predsjednik Fahrudin Radončić apsolutno nevin te da je riječ o besprizornoj političkoj montaži koja za cilj ima destabilizaciju bošnjačkog političkog faktora a time i destabilizaiju Bosne i Hercegovine.

 

Indikativno je da u vrijeme kada svjedočimo stabilizaciji prilika u Federaciji i BiH u cijelini, kada je nova koalicija počela otvarati evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine i kreirati ambijent za bolju i prosperitetniju budućnost svih građana, na sceni imamo brutalnu zloupotrebu institucija i poluga pravosudnog sistema.

 

SBB ima puno povjerenje u sposobnost pravne države i vjeruje u poštenje i profesionalizam časnih ljudi u Tužilaštvu i pravosuđu BiH. SBB iskoristit će sve demokratske instrumente i mehanizme političke borbe da razobliči podlu montažu i demaskira divljanje kriminalnih elemenata u pravosudnim i porodično - kriminalnim strukutrama u BiH. 

 

Sigurni smo da će ovaj sramni čin pravosudnih institucija BiH u konačnici dovesti do razobličavanja i demontaže kriminalnog miljea oličenog u vezama teško presuđenih kriminalaca i odmetnutih struktura u Sudu  i Tužilaštvu BiH.

 

Uzimajući u ozbzir da je ovaj čin izazavao ogromne tenzije i nezadovoljstvo brojnog članstva SBB-a, simpatizera i građana širom Bosne i Hercegovine, apeliramo na članstvo da ne poduzimaju nikakve ishitrene i pojedinačne aktivnosti, te da prate saopćenja i uputstva rukovodstva stranke u narednom periodu - navodi se u zvaničnom saopštenju SBB-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook