KADROVSKA METLA SEBIJE IZETBEGOVIĆ U PUNOM NALETU

Smijenjeni Senka Mesihović-Dinarević, Zoran Hadžiahmetović i Samira Hajdarević!

Hronika24.01.16, 22:53h

Smijenjeni Senka Mesihović-Dinarević, Zoran Hadžiahmetović i Samira Hajdarević!
Nova direktorica Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo dr. Sebija Izetbegović odmah po preuzimanju funkcije krenula je sa smjenama. Izvori iz UKSC kažu da je su ovo prve žrtve kadrovske metle ambiciozne direktorice najvećeg kliničkog centra u BiH

 

Prva na udaru, kako nezvanično saznaje NAP, našla se dr. Senka Mesihović-Dinarević, dugogodišnja šefica Pedijatrijske klinike UKCS-a.

 

Na njeno mjesto, Izetbegović je imenovala dr. Edu Hasanbegovića, rođaka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića

 

Međutim,  Denis Zvizdić promotno je demantovao navode  da je Edo Hasanbegović u bilo kakvoj rođačkoj vezi s njim. 

 

"Riječ je o pravoj neistini kao djelu kampanje o izmišljenim rođačkim vezama", izjavio  je Zvizdić za sarajevske medije.

 

Dr. Senka Mesihović-Dinarević je, podsjećanja radi, sestra bivšeg direktora UKCS-a Rusmira Mesihovića.

 

Prema pouzdanim informacijama Slobodne Bosne, nova direktorica Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, Sebija Izetbegović, tek što je preuzela funkciju pokrenula je kadrovsku čistku u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Na udaru našao se dr. Zoran Hadžiahmetović, direktor Instituta za naučno-istraživački rad a na njegovo mjesto Izetbegovićeva je postavila doktoricu Ernu Suljić, koja inače radi kao šefica Neurološke klinike UKSC. 
 

 
Izetbegovićeva je započela kadrovske promjene i u sektoru za finansijsko-knjigovodstvene poslove. Dosadašnja šefica ovog odjela, Samira Hajdarević, premještena je na novo radno mjesto, a nova šefica ovog odjela biće Amra Karić, inače uposlenica ovog odjela. 

 


Također, dr. Mirsad Kacila, koji je prethodno radio u Centru za srce na DIP-u, postavljen je za vršioca dužnosti direktora hirurških disciplina

 

Ostaje da se vidi ko će još biti na udaru ambicizone direktorice UKCS-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!