Intervencija urađena na Maksilofacijalnoj klinici

Užas u Sarajevu: Pacijent preminuo nakon vađenja zuba

Hronika22.12.15, 18:06h

Užas u Sarajevu: Pacijent preminuo nakon vađenja zuba
Pacijent Maksilofacijalne hirurgije na Kliničkom centru UNSA Sabahudin Hukara je jučer preminuo nakon što je primljen poslije ekstrakcije zuba na gore navedenu kliniku da mu se pruži pomoć zbog krvarenja iz ekstrakcione rane, saznaju Vijesti.ba


Nakon intervencije, pacijent je dobio naglo krvarenje iz nosa, a zatim i analno koje se nije moglo zaustaviti. Nakon toga je preminuo.

 

Kako saznaju Vijesti.ba, intervenciju je uradila stažistkinja Azra Sarić iako je dežurni ljekar bio Edin Imamović. Spomenuti ljekar nije se pojavio ni nakon poziva Azre Sarić da je pacijent ugrožen. Dr Sarić , koja inače radi za jednu farmaceutsku kuću, je otpustila pacijenta koji se nakon značajnog gubitka krvi javio na Otorinolaringologiju gdje je i preminuo.

 

Postavlja se pitanje, zašto je rađena intervencija ako je pacijent  imao bolest koja može  prouzrokovati krvarenje, zašto je to radila stažistkinja, a ne ljekar i zašto ljekar nije bio u smjeni.

 

Ovo saznanje, ukoliko se pokaže tačnim, pokazaće da mimo svih procedura i na dežurnim poslovima rade stažisti koji ni u kojem slučaju ne bi smjeli obavljati ovakve zadatke.

 

(vijesti.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!