Video/ Ljepota jesenskih plodova

Raj za nepce: Pečena bundeva zbog koje ćete 'zaboraviti' na krompir!

Auto & Dom30.10.15, 16:21h

Raj za nepce: Pečena bundeva zbog koje ćete 'zaboraviti' na krompir!
Brojni će bundevu ovih dana preobraziti u malo umjetničko djelo, u nju staviti svijeću i njome obilježiti Noć vještica. No kraljicu jeseni šteta je ne iskoristiti i kao slasno jelo na tanjiru, jedno od najjednostavnijih načina pripreme bundeve je pečena u pećnici

 

Kod pečenja bundeve nema prevelike mudrosti, radi se o najjednostavnijem receptu za koji vam je potrebno tek malo vremena.

 

Sami po želji možete odrediti okus pečene bundeve koja se najčešće priprema u slatkoj ili slanoj varijanti, čiji okus određuju naravno začini. Đumbir, bijeli luk, ljute papričice odlično se slažu uz slatkasti okus bundeve, dok su njezini idealni partneri u slatkoj varijanti cimet, javorov sirup, vanilija i rum.

 

Sastojci:

 

-    polovica bundeve
-    maslinovo ulje
-    začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu

 

Priprema: 

 

1. Bundevu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i po centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad bundeve ravnomjerno ispekao.

 

2. Šnite položite u namašćenu tepsiju te ih pokapajte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Na svaku šnitu stavite začine koje ste odabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mješavinu od bijelog luka, malo đumbira, slatke paprike i soli koju je dovoljno samo posuti po vanjskoj strani narezane i nauljene bundeve.

 

3. Pripremljenu bundevu pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.

 

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook