Žestoka svirka u Sarajevu

AG Klub: Death metal Halloween uz Festival of Mutilation i Decomposing Entity

DEPO CLUBBING29.10.15, 17:06h

AG Klub: Death metal Halloween uz Festival of Mutilation i Decomposing Entity
U subotu, 31. oktobra, u sarajevskom klubu AG se održava sad već tradicionalni Halloween party uz zvuke metala na kojem će nastupiti dva izvrsna benda, domaći death metal bend Festival of Mutilation, te zagrebačka death metal trojka Decomposing Entity

 


Festival Of Mutilation je nastao 2007. godine kao instrumentalni death metal bend. Od samog početka, pa do danas, članovi benda su Jasenko Džipa (gitara), Marko Gačnik (bubnjevi) i Saša Džino (bass). Nedugo nakon toga, bendu se pridružio i Ermin Habibović i 2009. godine, a bend izdaje svoj full length prvijenac – 'Gods Of Infernal Desolation'. F.O.M. je ovim albumom postavio temelje svoga originalnog zvuka koji bi se mogao opisati kao spoj tehničkog death metala s čestim upadima balkanske tradicionalne muzike.

 

halloween-u-ag-u

 

Bend je svoj debitantski album predstavio u BiH i u Srbiji, a u proljeće 2010. godine na mjestu vokala/gitare pridružio im se Goran Džidić. Bend je od tada uz aktivan i kontinuiran rad objavio EP 'Personal Cosmos' (2011.), a album 'Gods Of Infernal Desolation' dobio je re-izdanje s etiketom 'Old Cemetary Recordsa'. U 2013. su objavili spot za pjesmu 'Indiscipline', a 2014. godine svoj su rad okrunili drugim full length albumom 'Indiscipline'. Binu su dijelili s nekoliko poznatih bendova uključujući i Decapitated. Trenutno predstavljaju uživo svoj novi album.

 

 

Zagrebački death metal trio dolazi promovirati svoj debut album "So It Begins". Album je izašao u maju ove godine za švedski "Perennity Records" te je dobio podosta odličnih kritika i komentara. Odličan death metal na pragu američke škole poput Suffocationa, Morbid Angela, Dying Fetusa, itd. Iza sebe imaju hrpu odrađenih koncerata i festivala širom Evrope i regije, a stajali su na stageu rame uz rame sa velikim bendovima kao što su Decapitated, Behemoth, Destruction, Suffocation, Horna, Wizard, Entombed...

 

 

Organizatori BHXHC Booking i Sarajevo Metal Fest Promotions su za najbolje maske osigurali i nagrade, tako da je nagrada za najbolju masku godišnja propusnica za sve koncerte u njihovoj organizaciji, dok druga najbolja maska na poklon dobija albume bendova Festival of Mutilation i Decomposing Entity!

 

Organizator je također obezbijedio i besplatan roštilj, a vrata kluba se otvaraju od 20:30h.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook