Sastojci za kolač:
½ litre mlijeka
1 instant vrećica pudinga od vanilije
3 kašike šećera
keksi s punjenjem od želea i preljevom od čokolade (npr. Jaffa)
tvrdi keksi s maslacem (npr. Petit Beurre)
Sastojci za glazuru:
100 grama čokolade
50 grama maslaca
3 kašike vode
3 kašike šećera
Priprema:
1. U plitku posudu posložite tvrde kekse s maslacem tako da prekrijete dno.
2. Preko keksa prelijte vrući puding od vanilije koji ste skuhali uz pomoć instant praha, mlijeka i šećera.
Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji udvostručite količinu mlijeka, šećera i instant pudinga u prahu.
3. Preko pudinga stavite kekse Jaffa okrenute s čokoladnim dijelom prema dolje tako da prekrijete cijelu površinu pudinga od vanilije.
4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i topao prelijte preko cijelog kolača.
5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak. Prijatno!
(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook