Policija RS-a hapsila

Palama krstare Kuvajćani bez dokumenata i crne burke: U potrazi su za njivama koje bi kupili?

Hronika17.08.15, 09:40h

Palama krstare Kuvajćani bez dokumenata i crne burke: U potrazi su za njivama koje bi kupili?
Policajci u RS-u prilikom kontrole vozila sve češće se susreću sa državljanima Kuvajta koji po ovom entitetu krstare bez ikakvih ličnih dokumenata

 

Tako su 13. avgusta pripadnici PS Pale, u mjestu Podgrab, kod Pala, prilikom kontrole opela, u vozilu zatekli devet državljana Kuvajta. Prethodno je 6. avgusta u Svetosavskoj ulici na Palama, patrola policije zaustavila citroen, vlasništvo agencije Rent-a-car iz Sarajeva, kojim je upravljao B. A. A, državljanin Kuvajta.

 

U vozilu su se nalazile dvije punoljetne i četiri maloljetne osobe, svi državljani Kuvajta, bez putnih isprava.

 

Sredinom juna u mjestu Sjetlina, opština Pale, policija je također zatekla 14 osoba afroazijskog porijekla koje nisu imali putne isprave. Naime, policijski službenici su na livadi, vlasništvo Đ. Ć, zatekli parkiran kombi, te šest muškaraca i osam žena, obučenih u crne duge haljine i prekrivenih crnim maramama.

 

Među njima bilo je po troje dječaka i djevojčica. Kako saznajemo, tu ih je, u kombiju iznajmljenom u jednoj rent-a-car firmi, dovezao Aldosari S. R. D. iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Policija ih je zatekla kako lože vatru i razgledaju njivu koju su, pretpostavlja se, namjeravali kupiti.

 

Policajcima su objasnili da su im putne isprave ostale u jednoj privatnoj kući na Ilidži, koju su iznajmili. Nakon hapšenja predati su u nadležnost Službe za poslove za strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook