Otkriveni novi detalji terorističkog napada u Zvorniku

Dok je ležao mrtav, Nerdinu Ibriću tri puta je zazvonio mobitel, a zvao ga je...

Hronika30.04.15, 21:27h

Dok je ležao mrtav, Nerdinu Ibriću tri puta je zazvonio mobitel, a zvao ga je...
Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, koje su prekjučer uhapsili pripadnici zajedničkog istražnog tima, večeras su, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, predati Tužilaštvu BiH, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti da li će tražiti mjeru pritvora

 

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja cijelog događaja i dokumentiranja krivičnog djela, saopćeno je iz SIPA-e. 

 

Podsjećamo, Hasanović i Mehidić uhapšeni su prije dva dana, zbog sumnje da su povezani sa terorističkim napadom u Zvorniku.

 

Dok je ležao mrtav, Nerdinu Ibriću tri puta je zazvonio mobitel. Kako saznaje FTV, ti pozivi stigli su sa mobitela Avdulaha Hasanovića. Zbog ovoga se sumnja da je Hasanović umiješan u teroristički napad u Zvorniku. Na listingu poziva na Ibrićevom mobitelu nalazilo se i ime Kasima Mehidića.

 

U SIPA-inim prostorijama u Tuzli saslušan je i Muhamed Demirović, koji je uz Mehidića i Hasanovića, te njegovog brata Elvira Hasanovića, kao i Fetiju Salihovića učestvovao u vrbovanju mladića iz BiH za ratovanje u Siriji. 

 

Kako sazanaje FTV, Nerdin Ibrić je u napad krenuo iz svoje kuće, ali je, prema policijskim informacijama, petak, subotu i nedjelju proveo u mesdžidu Dubinica kod Kalesije.

 

(Federalna.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook