VELIKA TRAGEDIJA U FRANCUSKOJ

Sada je sve savršeno jasno: Stigli rezultati detaljne analize crnih kutija srušenog Airbusa

Hronika22.04.15, 21:02h

Sada je sve savršeno jasno: Stigli rezultati detaljne analize crnih kutija srušenog Airbusa
Avion Germanwingsa prije mjesec dana se sunovratio u francuske Alpe, pri čemu je poginulo 150 ljudi

 

- Detaljni pregled dviju crnih kutija iz zrakoplova Germanwingsa koji se prije mjesec dana srušio u francuskim Alpama jasno dokazuju da je kopilot namjerno srušio letjelicu, izjavio je u srijedu njemački ministar prometa Alexander Dobrindt, javlja Jutarnji.hr.

 

Sad je savršeno jasno da je 27-godišnji kopilot Andreas Lubitz namjerno aktivirao komande, izjavio je Dobrindt na sastanku parlamentarnog odbora za promet u Berlinu.

 

Lubitz je namjestio brzinu i smjer. I uređaj za snimanje zvuka kao i uređaj za registriranje podataka o letu "uvjerljivo ukazuju" na njegovu kompetentnost i prisebnost, rekao je ministar.

 

Dobrindt je najavio pokusni let tijekom svibnja rutom kojom je letio unesrećeni zrakoplov Germanwingsa kako bi se razjasnila preostala pitanja. Među njima su i snimljeni zvukovi za koje nije pronađeno objašnjenje na uređaju za registriranje podataka.

 

"Relativno brzo" bit će objavljeno privremeno izvješće o letu, s nekoliko tjedana zakašnjenja, ali u propisanom roku od godinu dana, rekao je ministar.

 

Dobrindt je zajedno s Carstenom Spohrom, predsjednikom uprave Lufthanse, podnio izvješće parlamentarnom odboru.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook